Cristina Serret

Els flams

Els flams són unes postres dolces, toves i elàstiques que degustem a cullerades. A les botigues en trobem de molts gustos, però els més tradicionals estan fets únicament amb ou. Avui t’expliquem com es fan i com ens agrada menjar-nos-els

Els flams / MARTA CAYUELA Zoom

1+1+1 = Flam

Per fer un bon flam tradicional en tens prou amb tres ingredients: ous, sucre i llet. Després hi pots afegir aromes, com la vainilla, o altres ingredients com el formatge, el coco o el mató.

Unes postres ‘banyades’

El secret dels flams és que es couen al forn, però amb la tècnica del bany maria; és a dir, dins d’una safata plena d’aigua. D’aquesta manera el flam es cou més a poc a poc, i amb una temperatura que és igual a tot el motlle.

Homemade dessert

Making flans is quite simple. We encourage you to search for the recipe and surprise your parents next Saturday

Amb caramel o sense?

¿Ets dels que es llepen els dits amb el caramel o dels que es dediquen a treure’l amb la cullereta? Aquest xarop no és res més que una barreja d’aigua i sucre, que agafa aquest color a mesura que el sucre es va escalfant.

El ritual del flam

Tot i que són unes postres ben senzilles, hi ha diverses maneres de degustar un flam. Directament del motlle, o abocant-lo sobre un platet. Escapçant-lo per la part de dalt, o aprimant-lo pels laterals fins que es desmanega… I finalment, també hi ha l’opció de menjar-nos-el sense cullera, com fan els participants dels concursos de menjar flams, que els engoleixen d’una sola endrapada!

Did you know?

In England flans are filled with fruit or cheese

Estic fet un flam!

'Estar fet un flam' és estar una mica nerviós. Es diu així perquè quan estem neguitosos tremolem lleugerament, com el flam quan l’aboquem al plat.