Cristina Serret

Els especialistes de cinema

Les pel·lícules d’acció estan plenes de persecucions, baralles, explosions i xocs. Els actors que surten en aquestes escenes s’anomenen especialistes i són persones molt entrenades per fer com si tot el que veiem fos de veritat

Els especialistes de cinema / MARTA CAYUELA Zoom

Qui són?

Els especialistes del cinema surten a les escenes més perilloses. Per exemple, un lladre que fuig de la policia i cau per un barranc. Quan l’especialista fa el paper d’un actor de la pel·lícula en una escena de risc, com si fos ell, llavors s’anomena doble.

Grans atletes

Un bon especialista s’ha d’entrenar molt per poder saltar, córrer i lluitar amb agilitat i molta precisió. Per això a les escoles d’especialistes els aspirants passen moltes hores al gimnàs practicant tots aquests moviments i esports, com l’esgrima, les arts marcials o, fins i tot, l’equitació.

Did you know?

There is no Oscar award for the best film specialist

És un ofici perillós?

Quan es graven les escenes d’acció es prenen moltes mesures de seguretat. Els especialistes sovint porten proteccions sota la roba. De vegades també fan servir mesures de seguretat que, quan s’edita la pel·lícula, s’esborren, com xarxes de protecció o arnesos.

Invisible heroes

It would be impossible to make many action movies without specialists, but often their names do not even appear in the closing credits

Hi ha especialistes famosos?

Els especialistes no són gaire coneguts pels espectadors, i aquesta és precisament part de la seva feina: actuar sense que es noti que no són l’actor que tothom coneix.