Les carmanyoles
Hi pots posar el que més t’agradi: fruits secs, fruita fresca, galetes o un entrepà. Les carmanyoles ens permeten transportar el menjar de manera còmoda i segura. A més, n’hi ha de totes les mides i colors, són barates, fàcils de netejar i duren molt de temps. És per això que n’hi ha a totes les cases i que les fem servir tant
Una aposta ‘eco’
Si portes l’esmorzar en una carmanyola t’estalvies de fer servir paper d’alumini o envasos de plàstic d’un sol ús. Per això és una opció ecològica, que contribueix a disminuir el nombre de residus.
Contra el malbaratament d’aliments
Què feu, a casa, quan sobra una mica de menjar? Carmanyola i a la nevera! D’aquesta manera el menjar no es llença i es pot reaprofitar per fer un altre àpat.
Per què en diem tàper?
Les carmanyoles tenen el nom popular de tàper. Aquesta paraula deriva de la marca americana Tupperware, pionera en la producció i venda de carmanyoles a mitjans del segle passat.
Vidre o plàstic?
Totes dues van bé, però les carmanyoles de plàstic són més resistents, mentre que les de vidre són més recomanables quan hem d’escalfar el menjar al microones. En contrapartida són més fràgils i pesants.
Carmanyoles ultramodernes
Hi ha carmanyoles tèrmiques, que mantenen la temperatura del menjar. Les elèctriques, per la seva banda, porten incorporat un cable amb un endoll que serveix per escalfar-les directament, sense haver de posar-les al microones. Fins i tot n’hi ha que ens avisen quan el menjar s’ha fet malbé.
Vocabulary
Lunch boxes: carmanyoles
Metal: metall
Working men: treballadors
Job site: lloc de treball
Grownups, adults: adults, persones grans
Cases: capses
Clasp: tanca