Cristina Serret

Les carmanyoles

Hi pots posar el que més t’agradi: fruits secs, fruita fresca, galetes o un entrepà. Les carmanyoles ens permeten transportar el menjar de manera còmoda i segura. A més, n’hi ha de totes les mides i colors, són barates, fàcils de netejar i duren molt de temps. És per això que n’hi ha a totes les cases i que les fem servir tant

Les carmanyoles / MARTA CAYUELA Zoom

Una aposta ‘eco’

Si portes l’esmorzar en una carmanyola t’estalvies de fer servir paper d’alumini o envasos de plàstic d’un sol ús. Per això és una opció ecològica, que contribueix a disminuir el nombre de residus.

Contra el malbaratament d’aliments

Què feu, a casa, quan sobra una mica de menjar? Carmanyola i a la nevera! D’aquesta manera el menjar no es llença i es pot reaprofitar per fer un altre àpat.

A grownups’ lunch time

Many adults also use these cases with a clasp

Per què en diem tàper?

Les carmanyoles tenen el nom popular de tàper. Aquesta paraula deriva de la marca americana Tupperware, pionera en la producció i venda de carmanyoles a mitjans del segle passat.

Vidre o plàstic?

Totes dues van bé, però les carmanyoles de plàstic són més resistents, mentre que les de vidre són més recomanables quan hem d’escalfar el menjar al microones. En contrapartida són més fràgils i pesants.

Did you know?

The first lunch boxes were made of metal, and were used mostly by working men at their job sites

Carmanyoles ultramodernes

Hi ha carmanyoles tèrmiques, que mantenen la temperatura del menjar. Les elèctriques, per la seva banda, porten incorporat un cable amb un endoll que serveix per escalfar-les directament, sense haver de posar-les al microones. Fins i tot n’hi ha que ens avisen quan el menjar s’ha fet malbé.