Cristina Serret

Els camells

Els Reis arriben aquest vespre, després d’un llarg viatge des de l’Orient. Tots tres han viatjat en camell, uns animals amb una gran resistència física i que poden transportar molts quilos de pes. I, quan cal, poden córrer a una gran velocitat. Per tot això, són el millor mitjà de transport per a Ses Majestats

Els camells / MARTA CAYUELA Zoom

Camell o dromedari?

Quants geps té un camell? I un dromedari? Camell i dromedari són dues espècies de la mateixa família, els camèlids. El camell comú, més conegut com a dromedari, té un gep. El camell bactrià en té dos. Una bona manera de recordar-ho és pensar en les inicials de cadascun. La D del dromedari és un gep. La B del bactrià, en canvi, en són dos. Imagina les lletres en horitzontal, encara és més fàcil de recordar!

Un animal potes-llargues

Els camells tenen quatre potes llargues i primes que els permeten assolir velocitats de més de 30 km/h. Als dits hi tenen una mena de coixinets que els serveixen per no enfonsar-se a la sorra.

Did you know?

Camels are known as ‘the ships of the desert’ because they can carry heavy baggage on their backs

Ni un gra de sorra

Les tempestes de sorra són força habituals al desert. Per protegir-se’n, els camells tenen unes llargues pestanyes i unes celles molt espesses. També poden tancar els orificis dels narius.

Què s’amaga a dins del gep?

El gep dels camells és com una motxilla on porten les reserves d’aliment. Conté greix que els animals van acumulant, i el consumeixen a mesura que el necessiten. També n’obtenen aigua.

Not a drop

Camels rarely sweat, even in extreme desert temperatures

Grans bevedors

Els camells poden passar dies sense beure ni una gota d’aigua, gràcies a les reserves del gep. Però quan en troben, poden beure’n més de 100 litres d’una sola tirada, i en qüestió de minuts!