CRISTINA SERRET

Fem un brindis!

Sabíeu que brindar és una manera d’expressar l’amor i l’amistat? Quan fem xin-xin amb les copes, estem compartint els bons desitjos amb les persones que estimem. Segur que aquests dies de Nadal brindareu moltes vegades. Avui us expliquem algunes curiositats sobre aquest costum que ens agrada tant

Fem un brindis! / MARTA CAYUELA Zoom

Bons desitjos

El brindis serveix per expressar bons desitjos o agraïment. Per això se sol dir “Salut” o s’esmenta el nom de l’amfitrió o les persones de la taula, per exemple: “Per l’àvia!”

Les normes del bon brindis

Un brindis com cal es fa a peu dret i, a més a més, els comensals s’han de mirar als ulls en el moment de fer xocar les copes.

Cheers!

On New Year's Eve you can make a wish for the year 2017

Copes enverinades

A l’Edat Mitjana els brindis eren una manera de comprovar que les begudes no estaven enverinades. En brindar, es feien xocar ben fort les copes i, d’aquesta manera, els líquids es barrejaven. Si algú no bevia, es delatava: era senyal que havia posat verí en algun got.

I si som molts?

Si el banquet és molt gran i amb moltes persones, brindar pot ser un enrenou. Llavors, n’hi ha prou d’alçar la copa i fer un gest amb el cap.

Left hand

Acoording to tradition, we must toast with our left hand as it is the one closest to our heart

Bona sort o mala sort?

Als catalans ens agrada brindar sobretot al final dels àpats, amb les copes ben plenes de cava. Els nens i nenes podeu fer xin-xin amb aigua o la beguda especial que us donin aquell dia. Però mai, mai, brindeu amb el got buit. Això porta molta mala sort!