A.F.

Torna el Minipop, el festival de música familiar de referència

Del 2 al 4 de juny, nova edició del Minipop: tres dies de concerts, tallers creatius, teatre, cinema i circ, en un marc incomparable, la Tarragona romana

Torna el Minipop, festival de música familiar de referència / MINIPOP Zoom

El Minipop, el festival de música per a tota la família de Tarragona, ja té a punt la seva setena edició, que se celebra del 2 al 4 de juny i que arriba amb un cartell de luxe encapçalat per La Bien Querida Acústic Set, Mazoni, Carles Belda i Sanjosex. La llista definitiva de convocats es completa amb Cala Vento, Marion Harper, Pavvla, Retirada, Espaldamaceta, Bibiana Ballbè DJ i Superpanda’s DJ.

Amb aquest cartell, el festival de cultura i música contemporània per tots els públics, que se celebrarà al passeig de les Palmeres de Tarragona, segueix apostant per artistes de prestigi i valors emergents del pop català.

Cartell Minipop 2017 Zoom

Cartell Minipop 2017

L’encarregat d’obrir el festival divendres 2 de juny serà el cantautor tarragoní José Juan González, conegut artísticament com Espaldamaceta, que sortirà a l’escenari per presentar el seu nou disc, ple d’intensitat, emoció i risc. A continuació, l’Albert i el Cuervo de Retirada, una de les sorpreses més agradables de panorama independent català, oferiran la seva primera actuació a les comarques tarragonines. La nit de divendres acabarà amb 'Càntut', una proposta deliciosa i artesanal de Carles Belda i Sanjosex que sembla feta expressament per al Minipop. Els dos artistes s’han posat d’acord per recuperar i actualitzar cançons tradicionals dels nostres avis per a totes les generacions.

El festival ha seleccionat 23 propostes creatives que es repartiran entre els tres dies

La selecció de dissabte arrencarà amb tres dones que tenen molt a dir. La primera serà Paula Jornet, una actriu que ha fet el salt a la música i amb un sol disc ja està triomfant més enllà del nostre territori. La programació continuarà amb el pop electrònic vital i intimista de Marion Harper, un glop d’aire fresc ballable dins el panorama nacional. La tercera proposta amb veu de dona promet convertir-se en un dels moments més àlgids de la setena edició i de la historia del Minipop, amb premeditació, nocturnitat i traïdoria. El concert acústic de La Bien Querida, un dels fitxatges més destacats del festival, seduirà els gurmets del pop a l’hora punta del festival amb un cançoner farcit d’himnes casolans.

I quan el públic sigui a dalt de tot, no podrà baixar, perquè Mazoni exigirà eufòria. El projecte de Jaume Pla arriba finalment al Minipop amb un nou disc on torna a l’essència de la cançó per fer emocionar el passeig de les Palmeres. A continuació, el festival viurà una cloenda memorable amb el duet Cala Vento, que s’estrena a Tarragona després d’haver revolucionat l’escena 'indie' catalana i espanyola. Per acabar, els Superpanda’s, els DJ de capçalera del Minipop allargaran la festa pels que mai no en tenen prou.

Els Superpandas oferiran un taller de DJ per a festivalers a partir de 10 anys

L’endemà, Bibiana Ballbè posarà la banda sonora del vermut de diumenge. La periodista cultural encomanarà la seva passió per la música i les noves tendències punxant una sessió retro hip-hop que farà les delícies de grans i petits.

Galeria d’art, Silent Disco i Espai Caixa Fòrum

Com sempre, l’oferta del Minipop és àmplia i variada, i també inclou altres disciplines artístiques, a més de la música. En aquest apartat, una de les novetats d’enguany és l’Espai Caixa Fòrum, que comptarà amb una programació pròpia. D'una banda, en aquest racó es podrà fer el taller Mediterrani en xapes, vinculat a l’exposició sobre la riquesa i la diversitat de la flora i la fauna del mar i les amenaces a la sostenibilitat mediambiental. De l’altra, el més petits coneixeran el robot interactiu Quíric i aprendran a jugar amb les formes geomètriques.

Altres incorporacions a la programació d’aquesta setena edició seran una galeria d’art amb les fotos del taller de minireporters de la darrera edició i la transformació de l’Espai Dansa en una Silent Disco.

Marta Bellvehí dibuixarà els concerts en directe amb els nens i nenes que s’hi apuntin

En la línia de les edicions anteriors, també hi haurà espai per als tallers creatius, el teatre, el cinema i la literatura, a més d’un espai dedicat als infants de 0 a 3 anys dissenyat per les Tecletes, una zona de descans, oferta gastronòmica i la celebració paral·lela de la cinquena fira de coses boniques Minicrafts a l’últim tram de la rambla Nova. 

L’Espai Tallers de la setena edició del Minipop vol convidar els adults a gaudir més directament de l’experiència creativa i descobrir els artistes que hi ha al darrere de cada activitat. Per això, si habitualment viuen aquest espai com a ajudants dels petits, enguany podran optar per fer-ho a l’inrevés i convertir-se en els protagonistes de tallers com els de cistelleria tradicional, tinta xinesa, pedres precioses, samarretes o cactus 'cupcake'.   

Una altra novetat destacada de la propera edició és el taller de la il·lustradora Marta Bellvehí, que ens proposa dibuixar conjuntament els concerts de divendres en tres tallers consecutius de prop d’una hora de durada. 

Enguany també hi haurà un taller per als que somien entrar en una cabina de DJ. Els nostres Superpandas, Cin i Maber, ensenyaran als nens i nenes a partir de 10 anys a identificar el ritme de les cançons i a barrejar-les com a autèntics discjòqueis.

Es tracta d’activitats ideades i dinamitzades per artistes de diverses disciplines, que compartiran una experiència creativa amb petits i grans. Segons la seva durada, els tallers es divideixen en 'slow' (30-45 minuts) i 'fast' (15 minuts). A la web es pot consultar l’edat a la qual es dirigeixen: totes les edats, més de 4 anys, més de 6 anys i més de 8 anys.  

Una fórmula pensada per a tots els públics

El Minipop va néixer l’any 2011 de la mà de l’associació Tecletes, un grup de mares i pares que volia seguir anant de concerts i gaudir-los amb els seus fills. El festival parteix de la base que la música no té edat i que per tant no necessita adaptacions per arribar a tothom. L’únic que cal és adequar els espais i els horaris perquè s’hi pugui sentir bé des del més gran fins al més petit.

Així doncs, la seva fórmula està pensada perquè tots els membres de la família s’ho passin bé junts amb la mateixa música, trencant amb l’habitual segmentació de públic per franges d’edat.

El Minipop s’ha situat com un festival de pop independent de referència i cada any atreu visitants d’arreu del país. Per això, l’organització ja està treballant amb el Patronat de Turisme per oferir descomptes i facilitats als visitants de fora de la ciutat. A més, el Minipop es complementarà amb visites i entrades als monuments històrics de la ciutat