A. F.

Torna el Festival El Més Petit de Tots

El Festival se celebra del 5 al 20 de novembre a 11 ciutats i 14 teatres del territori català

Torna el Festival El Més Petit de Tots / LACOSTA Zoom

Ara fa 12 anys va néixer a Sabadell el Festival El Més Petit de Tots, que avui s'ha convertit en un aparador per mostrar creacions artístiques de qualitat i de proximitat i en un referent per a aquest sector artístic tan poc desenvolupat en el nostre país. Les novetats més destacades d'aquesta nova edició és que s'hi afegeixen dos nous espais: el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l'Atrium de Viladecans, i hi haurà per primer cop, 'masterclasses' i tallers amb els artistes.

Els espectacles i experiències que acull el festival estan totalment pensades per al seu públic: infants de 0 a 5 anys. Amb un ritual, una durada, una concepció de l'espai diferents i amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu intensament, i on hi caben i es barregen tot tipus de llenguatges i disciplines: la música, la dansa, l'audiovisual, el joc...

La festa d'inauguració tindrà lloc el dissabte 5 de novembre (d'11.00 a 13.30 h i de 16.30 a 19.00 h) al Teatre Principal de Sabadell, i serà una festa dedicada exclusivament als nens i nenes de 0 a 5 anys. Hi haurà espectacles i instal·lacions insòlites que ocuparan tots els espais del teatre i donaran el tret de sortida del festival, que s'estendrà per 11 localitats durant 3 setmanes.

Aquells que participin en aquesta jornada festiva podran gaudir d'un dels plats forts d'enguany, l'espectacle 'Suspès'. La companyia PLAYMIDS farà una instal·lació lumínica a la platea i els pisos de la sala del Teatre Principal de Sabadell, una aposta del Festival per incorporar les noves tecnologies a l'escena en propostes per als més menuts, i ho farà de la mà d'aquesta reconeguda companyia catalana que és pionera internacionalment en aquesta mena de muntatges. 'Suspès', com el seu nom indica és un espectacle ingràvid, on tot transcorre en unes bombolles suspeses en l'aire i el sostre del teatre, i on l'espectador haurà de pujar sobre l'escenari per poder contemplar l'espectacle i podrà gaudir d'un nou punt de vista d'aquest teatre. Sens dubte serà un dels bombonets de la festa i una de les propostes més innovadores del panorama de les arts tecnològiques.

Producció pròpia

'Maleable', d'Helena Lizari, és un viatge en una bombolla, a través de les sensacions, els sentits. És elàstic, suau, modelable, flexible, transformable, consistent i irrompible. Tot espectacle és un viatge. 'Maleable' és un vehicle imaginari que se situa a l'escenari i ens porta a viatjar impulsats pel motor de la imaginació. És una coproducció del Festival i el Mercat de les Flors que s'estrena enguany. Helena Lizari és ballarina i coreògrafa, professora de moviment i psicomotricitat. Té una llarga trajectòria en dansa contemporània tant com a creadora com a docent.

Espectacles internacionals

Pel que fa a l'oferta d'espectacles internacionals, destaquem 'White', de la Catherine Wheels Theatre Company (Escòcia), que submergiran els espectadors en un món que brilla i enlluerna durant la nit. Dos amics tenen cura de les casetes dels ocells i s'asseguren que els ous es mantinguin fora de perill. Aquest món és blanc, brillant i ordenat. Però a la part alta dels arbres de sobte hi apareix color. Primer el vermell, després el groc, després el blau... 'White' és un espectacle alegre, juganer i molt visual. És una primera experiència teatral perfecta per als més petits.

Per la seva banda, la Cia Inger Cecilie Bertrán de Lis (Noruega) presenta 'Lala Pop', on ens presenten un univers musical en què s'explora el llenguatge en els seus inicis. Coneixerem un músic i dos personatges, la Lala i el Pop. Són espontanis, enginyosos, juganers i curiosos, i els agrada jugar amb el llenguatge. La Lala i el Pop es comuniquen a través del moviment, el balboteig i els sons, que es poden convertir en paraules, tot cantant i ballant una música pop molt enganxosa. Una sèrie de situacions còmiques i absurdes els porten a noves descobertes i nous reptes, en un món, el seu, màgic i estrany alhora.