A. F.

Nadal als museus de Girona

Del 10 de desembre al 8 de gener, els museus de Girona impulsen la campanya "Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu"

Nadal als Museus de Girona / LACOSTA Zoom

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona impulsa una nova edició de "Nadal al Museu" per promoure les visites familiars aquest Nadal, del 10 de desembre al 8 de gener.

Sota el lema "Aquest Nadal la teva aventura comença al museu" es volen promocionar les visites de públic familiar als museus de les comarques de Girona amb premis, jocs i activitats per descobrir tot el seu patrimoni.

Amb aquesta acció es donaran a conèixer les col·leccions dels museus i l'àmplia oferta d'activitats familiars programades amb motiu de les vacances de Nadal com tallers infantils, casals de Nadal, pessebres i audicions de música, entre d'altres, i aconseguir que els museus entrin en l'imaginari familiar com un espai obert, lúdic, amable i acollidor per descobrir durant el període nadalenc.

27 museus de les comarques de Girona ofereixen activitats, tallers i recorreguts especials adreçats a públic familiar durant les vacances de Nadal

Entre totes les activitats especials que s'han programat destaquen, sobretot, els tallers. Des de tallers de reciclatge i de cuina fins a tallers per a crear objectes nadalencs com portaespelmes, amulets, fanalets, corones, estrelles, calendaris, titelles i inclús felicitacions nadalenques en format audiovisual. També hi haurà molts jocs de pistes en família, rondallaires i relats, visites guiades, gimcanes i jocs per gaudir en família. La majoria d'aquestes activitats seran gratuïtes i caldrà inscripció prèvia. Es pot consultar la programació especial a la web de cada museu.

A més de tota aquesta programació especial, els nens, només per assistir al museu, podran participar en el sorteig de diversos premis com un iPad, un passi familiar anual per visitar tots els museus de la Xarxa i un cap de setmana gratuït a la vall de Núria que inclou una estada d'una nit d'hotel a la vall de Núria en pensió completa i tiquets del tren cremallera per a 4 persones (2 adults i 2 nens), i una visita familiar al Museu Etnogràfic de Ripoll.

El dia 15 de gener s'anunciaran al web www.nadalalmuseu.com les persones guanyadores del sorteig.

Què proposen els museus als nens?

Els museus volen animar i fer més entretinguda i divertida la visita dels nens als 27 museus que conformen la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona durant el Nadal.

Per aquest motiu els museus permetran als petits ser herois per un dia. Quan arribin al museu rebran un antifaç. A través d'aquest antifaç, estem segurs que els nens veuran el museu amb uns altres ulls… i el podran explorar i descobrir com veritables superherois!

Els museus els plantejaran jocs i recorreguts especials, com buscar les figures del pessebre amagades a les vitrines del museu o trobar objectes actuals al costat dels seus avantpassats, entre moltíssimes altres propostes que convertiran la visita al museu en tota una experiència. 

A l'acabar la visita, els nens rebran un premi. Aquest premi serà una enganxina de superheroi dels museus, que es podran endur a casa juntament amb l'antifaç.

Aquest antifaç, a més, tindrà un codi amb el qual podran entrar en el sorteig dels fantàstics premis que hem comentat. 

Al final de la visita també podran fer-se una fotografia amb un gran globus de còmic i, si volen, compartir-la a les xarxes amb l'etiqueta #nadalalmuseu.