A.F.

Montserrat: espiritualitat, natura, cultura i esport

Durant el mes d'agost els nens viatgen gratis al cremallera de Montserrat

Montserrat: Espiritualitat, natura, cultura i esport / PN MONTSERRAT Zoom

Montserrat és un dels paratges més significatius i simbòlics de Catalunya. Una gran quantitat de persones, tant turistes com residents, hi viatgen cada any atrets per diversos motius, ja que la muntanya és un referent tant en l’àmbit espiritual com en el natural o el de l’esport.

Els seus pics són el seu tret més característics, i des del més alt, el cim de Sant Jeroni (1.236 m), és possible admirar la preciosa panoràmica dels Pirineus fins al mar.

En aquest sentit, el parc natural és un indret ideal per passar una estona tranquil·la a la natura, apreciant la fauna típica mediterrània i una rica i vibrant flora.

Els diversos itineraris de senderisme que és possible fer-hi ofereixen la possibilitat de gaudir tant d’aquestes imatges com d’un moment d’activitat física que podeu compartir, per exemple, en família.

Algunes rutes interessants són la del santuari, el recorregut principal per venerar la Mare de Déu i conèixer el cor de Montserrat; la del Via Crucis, un recorregut dedicat a mantenir un primer contacte amb la muntanya i per on inicialment arribaven els pelegrins, i l’itinerari de la Santa Cova, que acaba a la capella adossada a la roca on, segons la llegenda, uns pastors van trobar la imatge de la Mare de Déu.

Montserrat. Monestir Zoom

Montserrat. Monestir

Així mateix, la muntanya de Montserrat també resulta molt atractiva per als amants de l’escalada, ja que s’hi troben una gran quantitat de vies obertes de diversos nivells.

Cultura i religió

Montserrat és un indret tan polivalent que els amants de la cultura i els interessats en la religió també hi tenen el seu espai. A més del santuari de la Mare de Déu, també s’hi troba el museu, que té 6 col·leccions permanents amb més de 1.300 obres i materials, entre els quals destaquen els d’autors com Caravaggio, el Greco, Miró, Dalí, Picasso o Ramon Casas; objectes iconogràfics de Santa Maria de Montserrat; icones bizantines i eslaves; objectes arqueològics de l’orient bíblic, i objectes litúrgics dels segles XV al XX. Per a més informació, us aconsellem donar una ullada al seu web.

Com s'hi va?

El Cremallera de Montserrat és un mitjà molt accessible, beneficiós per al medi ambient i atractiu per arribar fins al recinte del santuari. El trajecte és de 15 minuts, durant els quals podreu viure una bonica i còmoda experiència admirant els paisatges privilegiats mentre pugeu un desnivell de gairebé 550 metres.

Cremallera de Montserrat Zoom

Cremallera de Montserrat / FGC

Per això, disposeu d’una oferta de tres bitllets combinats segons els vostres interessos i necessitats: el Trans Montserrat, perfecte per apropar-se a la muntanya estalviant diners; el Tot Montserrat, que inclou, a més del transport, una experiència gastronòmica i cultural, i el Montserrat Express, que permet arribar i descobrir l’indret al vostre aire gràcies a l’audioguia que inclou.

Et dius Montserrat? Aprofita’t del teu nom i gaudeix!

Com que Montserrat és un símbol tan important, potser us dieu Montserrat o coneixeu algú que se'n diu, oi? Doncs esteu d’enhorabona! Si us apunteu al Club Montserrats podreu gaudir del Cremallera de Montserrat de forma gratuïta anualment i obtindreu molts avantatges, com descomptes als Funiculars de Montserrat, al telecabina de La Molina i el Cremallera de Núria. 

Petits a casa? 

Si voleu anar a Montserrat amb menuts, durant tot el mes d’agost esteu de sort, ja que aquest mes els nens podran viatjar gratis al cremallera, una oportunitat perfecta que cal aprofitar per gaudir de la muntanya més característica de Catalunya!