Aure Farran

El Festival El Més Petit de Tots se celebrarà al novembre a 11 ciutats

Les novetats més destacades d’aquesta nova edició són que s’hi afegeixen dos nous espais, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l’Atrium de Viladecans, i hi haurà per primer cop 'masterclasses' i tallers amb els artistes

El Festival El Més Petit de Tots se celebrarà entre el 5 i el 20 de novembre a 11 ciutats Zoom

El Festival El Més Petit de Tots va ser creat ara fa dotze anys a Sabadell per LaSala Miguel Hernández i és un aparador per mostrar creacions artístiques de qualitat i de proximitat i un referent per a aquest sector artístic tan poc desenvolupat en el nostre país.

Enguany s'hi sumen dos nous teatres i, per tant, el festival s'escamparà per 11 ciutats i 14 teatres.

El cap de setmana de l'11, 12 i 13 de novembre el festival oferirà dos espais a Barcelona: el Mercat de les Flors i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Així el públic podrà escollir entre una àmplia oferta d'espectacles i activitats.

Els espectacles i experiències que acull el festival estan totalment pensats per al seu públic: els nens de 0 a 5 anys. Amb un ritual, una durada, una concepció de l'espai diferents i amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu intensament; on hi caben i es barregen tot tipus de llenguatges i disciplines: la música, la dansa, l'audiovisual, el joc...

Avançament de programació

La festa d'inauguració tindrà lloc el dissabte 5 de novembre (d'11 a 13.30 h i de 16.30 a 19.00 h) al Teatre Principal de Sabadell i serà una festa dedicada exclusivament als nens i nenes de 0 a 5 anys. Hi haurà espectacles i instal·lacions insòlites que ocuparan tots els espais del teatre i donaran el tret de sortida del festival, que s'allargarà a 11 localitats durant tres setmanes.

Aquells que vinguin a aquesta jornada festiva podran gaudir d'un dels plats forts d'enguany, l'espectacle 'Suspès'. La companyia Playmids realitzarà una instal·lació lumínica a la platea i els pisos de la sala del Teatre Principal de Sabadell, una aposta del Festival per incorporar les noves tecnologies a l'escena en propostes per als més menuts, i ho farà de la mà d'aquesta reconeguda companyia catalana que és pionera internacionalment en aquestes propostes. 'Suspès', com el seu nom indica, és un espectacle ingràvid, en què tot transcorre en unes bombolles suspeses en l'aire i el sostre del teatre, i en què l'espectador haurà de pujar sobre l'escenari per poder contemplar l'espectacle des d'allà, fet que oferirà un nou punt de vista d'aquest teatre. Sens dubte serà un dels bombonets de la festa i una de les propostes més innovadores del panorama de les arts tecnològiques.

La producció pròpia del festival

'Maleable', d'Helena Lizari, és un viatge en una bombolla, a través de les sensacions, els sentits. És elàstic, suau, moldejable, flexible, transformable, consistent i irrompible. Tot espectacle és un viatge. 'Maleable' és un vehicle imaginari que se situa a l'escenari i ens porta a viatjar impulsats pel motor de la imaginació. És una coproducció del Festival i el Mercat de les Flors, que s'estrena enguany. Helena Lizari és ballarina i coreògrafa. Professora de moviment i psicomotricitat. Té una llarga trajectòria en dansa contemporània tant com a creadora com a docent.

Els espais i ciutats del festival

Els espais participants són: LaSala Miguel Hernández de Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre municipal L’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori de Sant Cugat, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, Teatres de Tarragona. I les dues noves incorporacions: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i Atrium Viladecans de Viladecans.