A.F.

Empúries organitza una nova edició de Familiaria & Gastrokids

La jornada, que tindrà lloc demà dissabte, s'adreça al públic familiar, i oferirà una àmplia oferta d'activitats d'ambientació històrica, culturals, musicals i gastronòmiques

Empúries organitza una nova edició de 'Familiaria & Gastrokids' / AGÈNCIA PATRIMONI Zoom

El jaciment d'Empúries celebra demà, dissabte 22 de juliol, la segona edició de Familiaria & Gastrokids, el dia de la cultura en família al conjunt arqueològic, després de la bona acollida que va tenir l'any passat, en què hi van participar prop d'un miler de persones. Amb aquesta proposta cultural, lúdica i gastronòmica, el Museu d'Arqueologia de Catalunya vol apropar les famílies, en especial els infants, al conjunt arqueològic.

D'entre les activitats més destacades d'aquesta segona edició destaca el concert del grup musical SP3 del Club Super3, a l'àgora grega d'Empúries. A més de les visites teatralitzades al jaciment, els assistents podran gaudir d'un espectacle de titelles romanes de la companyia Genovesa de Teatre, així com d'una activitat de contacontes inspirada en la mitologia antiga. S'organitzaran diversos tallers relacionats amb l'antiguitat, com els d'ungüents, arqueologia, escriptura antiga o policromia, i es podrà participar en un taller de ceràmica antiga i cuita en un forn tradicional, activitat a càrrec de Terrafoc. També serà possible fer passejades amb biga romana (carro amb dos cavalls), organitzades per la companyia d'espectacles històrics Drakònia.

Familiaria a Empúries Zoom

Familiaria a Empúries

Gastrokids al Familiaria

Familiaria 2017 incorpora igualment les activitats de Gastrokids, organitzades des del restaurant El Molí de l'Escala en el marc del festival Gastromusical. Dins d'aquestes activitats es programaran tallers de cuina per a nens amb les Cuineres de Sils, tallers d'empotar anxoves amb Anxoves de l'Escala, una activitat relacionada amb el Projecte Sèpia i tallers de recuperació de cançons tradicionals.

Familiaria & Gastrokids es presenta com una jornada de cultura en família, ja que l'entrada permetrà gaudir durant tot el dia de les activitats previstes, amb accés i invitació a la descoberta del jaciment i a altres recursos disponibles per als visitants, com ara el museu i l'exposició temporal d'enguany o les visites al nou espai d'audiovisuals de la Domus dels Mosaics. Les entrades tenen un preu únic de 12 euros, són gratuïtes per a menors de 5 anys i es poden adquirir aquí. Les que es comprin el mateix dia a taquilla tindran un cost de 15 euros.

Les activitats es repartiran en diversos espais del conjunt arqueològic, com ara la zona de l'antic aparcament, els espais de jardins i pineda o la zona de l'àgora de la ciutat grega. S'habilitarà també una zona amb diversos 'food trucks' i paradetes amb una oferta gastronòmica atractiva per a grans i petits.

Tota la informació de la jornada la trobareu en aquest web