A.F.

Confinats en família: taller d'arquitectura

Coincideix amb la celebració de la Setmana de l'Arquitectura a Barcelona

Confinats en família: taller d'arquitectura / COAC Zoom

Des d'avui i fins al 17 de maig se celebra la Setmana d'Arquitectura a Barcelona, una iniciativa que impulsen conjuntament l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Mies van der Rohe i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), amb la col·laboració d'ArquinFAD i Construmat BCN. En el marc de la Setmana, que enguany se celebra de manera virtual, el COAC, en el marc del seu programa Arquitectura a les aules. Aprendre a casa, posa a disposició de famílies i escoles tallers online elaborats per professionals de l'arquitectura, amb l'objectiu d'oferir una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen i oferir continguts educatius adaptats a totes les edats que ajudin a passar aquesta època de confinament.

Els recursos estan pensats per als nens i joves des de cicle inicial fins a secundària, i són píndoles de consum senzill que conviden a fer una acció a casa: fer una manualitat, construir una maqueta, dissenyar formes geomètriques o fer jocs de llums i ombres. Així doncs, h
i ha tallers per a totes les edats i de temàtiques ben diverses: sostenibilitat, reflexions sobre habitatge i entorn, llum, salut i arquitectura... Temes que s'aborden mitjançant activitats de dibuix, construcció de maquetes, manualitats, reflexió... Aquí podeu consultar els tallers sobre arquitectura organitzats per nivells educatius. A més, quan hàgiu completat els tallers us conviden a compartir-los a la xarxa amb l'etiqueta #FemArquitectura o bé enviant-los aquí.  

De l'escola a casa

Arquitectura a les aules és una iniciativa que uneix arquitectes i escoles de la ciutat. Si bé estava previst que un centenar d'arquitectes fessin tallers en diverses escoles de Barcelona, la crisi del covid-19 els ha obligat a transformar la iniciativa en un projecte virtual perquè escoles i famílies puguin accedir a tallers sobre arquitectura per fer a casa.

Podeu consultar les temàtiques i imatges dels tallers a la web Arquitectura a les aules 5.0: si cliqueu a les fulles verdes de la imatge veureu el conjunt de tallers realitzats per arquitectes a les escoles de Barcelona el 2019, la fulla blava sobre el mar us portarà als tallers online d'aquest 2020 i les fulles rosades us guiaran als tallers de les Festes d'Arquitectura als districtes de Barcelona d'aquest any.

Una imatge del taller que es va fer a l'escola Antoni Brusi Zoom

Una imatge del taller que es va fer a l'escola Antoni Brusi / COAC

Aquesta iniciativa forma part d'ArquiEscola, el programa educatiu d'arquitectura del COAC, un projecte curricular i transversal a totes les matèries per apropar l'arquitectura a partir de les noves estratègiques pedagògiques d'ensenyament significatiu i treball per projectes amb la voluntat d'impulsar activament el coneixement de l'arquitectura entre els infants i joves. Precisament, el 14 de maig es farà la presentació “Què és ArquiEscola?, participa des de casa del programa educatiu del COAC"de la mà de l'arquitecta Laura Gómez, de Globus Vermell.