A.F.

Comencen les representacions dels Pastorets

Els Pastorets de Catalunya es posen en marxa aquest cap de setmana amb nombroses activitats i representacions

Els Pastorets. Concert de Nadal al Liceu / A. BOFILL Zoom

La temporada de representacions dels Pastorets de Catalunya començarà aquest cap de setmana amb diverses funcions i accions arreu del territori. Els Pastorets de la Joventut de La Faràndula de Sabadell, els dels Lluïsos d'Horta de Barcelona, els del Centre de Sarrià de Barcelona o els d'Ulldecona seran alguns dels que dissabte ja oferiran representacions. En total, aquest cap de setmana es duran a terme 16 representacions de les més de 240 que hi ha previstes fins al 12 de febrer. Seran 60 grups d'arreu del territori que hi implicaran més de 6.600 persones entre actors, cantaires, músics i tècnics.

 

Durant la temporada es faran més de 240 funcions amb la participació de 6.600 persones

Els Pastorets es representen des del segle XVIII i és una de les tradicions més antigues del nostre país, però amb el temps han aconseguit mantenir-se actuals, joves i dinàmics, i s'han convertit en una activitat nadalenca més, que aplega gent de diferents edats, orígens i professions dalt d'un escenari. Prova d'això són les diferents accions que alguns grups de Pastorets posen en marxa aquest cap de setmana, com els 'Pastorets Go' del grup d'Igualada, que faran un símil del popular joc Pokémon Go: escamparan diferents personatges de la representació pels carrers de la capital de l'Anoia amb l'objectiu que els vianants els puguin 'caçar'.

60.000

Es preveu que 60.000 persones de tot Catalunya gaudeixin de les diferents representacions d'arreu del país

Altres grups, com els Pastorets de Berga o els de l'Associació Musical de Sant Vicenç de Castellet, s'han apuntat a la moda del 'mannequin challenge' per promocionar les seves representacions. D'altra banda, les colles de dimonis dels Pastorets de Granollers van organitzar una batucada pel centre de la ciutat buscant el Nen Jesús.

Cloenda del Centenari dels Pastorets Folch i Torres

D'altra banda, dissabte passat es va dur a terme a Montserrat la cloenda del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres. Durant tota la jornada membres dels diferents grups de Pastorets van fer una ofrena floral al monòlit de Josep Maria Folch i Torres situat al Camí dels Degotalls, van participar a la missa conventual i a la ballada de sardanes i van oferir una representació a la plaça del monestir, amb el popular actor Toni Albà fent de dimoni i l'actriu Lloll Bertrán fent d'àngel. El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va participar a la inauguració de l'exposició 'Goita, Els Pastorets! - Josep Maria Folch i Torres', que es pot veure a l'espai d'exposicions de l'Hotel Abat Cisneros fins al 7 de gener.  

Els Pastorets, concert de Nadal al Liceu

D'altra banda, aquest cap de setmana el Liceu serà l'escenari de les representacions d''Els Pastorets. Concert de Nadal'. 

El cèlebre conte d'en Lluquet i en Rovelló torna al Liceu amb la nova orquestració simfònica d'Albert Guinovart –autor de grans musicals, com 'Mar i cel', 'Flor de nit' o 'Gaudí'– i amb l'Orquestra Simfònica del Liceu i el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, una de les més prestigioses formacions infantils.

Les representacions es faran dissabte a les 12 h i diumenge a les 11 h.