L’arca de Noè

Segons el relat de la Bíblia, Déu va encomanar a Noè que construís una gran arca i hi embarqués set parelles de cada espècie animal per salvar-les del diluvi universal, una pluja que va durar quaranta dies i quaranta nits. Tot seguit t’expliquem algunes coses curioses sobre aquesta gran barcassa

L’arca de Noè  ABCine Mimic: The Game Zoom

Una associació ‘animal’

A Catalunya hi ha una associació que es diu L’Arca de Noè. Per ser-ne membre, només cal complir dos requisits: triar el nom d’un animal i tenir un gran sentit de l’humor. Els fundadors van ser Joaquim Ciervo i Santiago Rusiñol, l’any 1927.

L’arca de Noè de les llavors

Al pol Nord hi ha un gran magatzem anomenat Banc Mundial de les Llavors. Allà s’hi conserven llavors de 4.000 espècies de plantes. D’aquesta manera ens assegurem que sempre podrem conrear totes les espècies de la Terra malgrat les catàstrofes naturals o els efectes del canvi climàtic. Per això aquest indret es coneix com l’arca de Noè de les llavors.

A huge boat

According to research conducted by scientists, Noah's Ark could have carried at least 70.000 animals

Un conte per a infants

El Joan Conill, el Pere Colom i l’Esteve Passarell són tres amics que estan farts que els altres nens es riguin dels seus cognoms. Així que decideixen crear un club exclusiu, L’Arca de Noè. És tan selecte que la resta de companys també hi voldran entrar. Però ells no tenen cognoms animals. Com s’ho faran? Si ho vols saber, pots llegir el conte L’arca de Noè, de l’escriptor Pere Calders. El trobaràs al llibre Invasió subtil i altres contes.

Where is the Ark at present?

Some people claim that the remains of Noah's Ark have been discovered in Turkey

L’arca existeix de veritat

Un fuster alemany anomenat Johan Huibers ha construït una rèplica de l’arca de Noè. Hi caben més de 5.000 persones, fa 125 metres de llarg i està construïda amb fusta. Per dins hi ha estables i compartiments per als animals, i té la intenció de fer-la navegar per anar als Jocs de Rio, al Brasil. Si et pica la curiositat, la pots veure a: http://arkofnoah.org