Paloma A. Usó

L'Andorra Kid's Film Festival es trasllada al Pallars

L'Andorra Kid's Film Festival guanya espectadors i es trasllada a la Pobla de Segur i Tremp el 24, 25 i 26 de novembre

L'Andorra Kid's Film Festival es trasllada al Pallars Zoom
La tercera edició de l'Andorra Kids' Film Festival va tancar les portes diumenge passat amb un augment d'espectadors respecte als dos anys anteriors i amb la novetat d'una ampliació geogràfica cap a Catalunya. El festival ha ofert la seva programació en unes jornades especials al Pallars Jussà. Entre ahir dijous i avui, la Pobla de Segur i Tremp han acollit dues jornades de cinema a l'espai cultural la Lira. Demà, dissabte 26, hi haurà una sessió a les 11 del matí per a criatures de 2 a 8 anys i una altra a les 12 del migdia per a majors de 9 anys. Les sessions tindran un preu de 4 € i seran gratuïtes amb el Carnet del Súper 3.
 
A la cloenda de diumenge es van lliurar els premis al millor curt d'animació (patrocinat pel Consell General d'Andorra) que ha estat per 'O Melhor Som Do Mundo', de Pedro Paulo de Andrade i al millor curt de medi ambient (patrocinat per FEDA Cultura), on ha resultat guanyador 'BA', de Leandro Tadashi. El lliurament dels guardons va coincidir amb el 20è aniversari de la Convenció Universal dels drets dels Infants de la Unesco.

El premi al millor curt d'animació ha recaigut en 'O Melhor Som Do Mundo', de Pedro Paulo de Andrade, mentre que el premi al millor curt de medi ambient s'ha atorgat a 'BA', de Leandro Tadashi


Segons la directora del festival, Marta R. Lladó, aquesta iniciativa s'ha consolidat "com un referent pel que fa a festivals dedicats a nens i nenes de totes les edats i les seves famílies. Mostrem cinema de qualitat i obrim la mirada". Al llarg d'una setmana (13-20 de novembre) 2.500 famílies i més de 2.800 alumnes han gaudit de films i curts nacionals i internacionals premiats al multisales de l'Illa Carlemany d'Andorra.

El Festival ha fet gaudir molt els petits, tot i que aquest any, com a novetat, també hi havia una programació pensada especialment per als joves de 12 a 18 anys, amb masterclasses impartides per professionals sobre nous llenguatges audiovisuals. La dansa i el teatre hi han tingut un paper destacat, gràcies a l'escola de Dansa (Líquid Dansa) i a l'Escola de Teatre Animal que han realitzat performances especials. La música ha estat protagonista de la cloenda en una sessió de cinema-concert en què l'Escola de Rock-Música Moderna d'Andorra la Vella va crear una banda sonora en directe sobre curtmetratges de cinema clàssic d'animació Disney.

Entre la programació i els 70 curtmetratges seleccionats, ha destacat l'estrena a Andorra del llargmetratge "El petit príncep" de Mark Osborne, la primera adaptació animada de l'obra d'Antoine de Saint-Exupéry, "Bear Story", Oscar al millor curt d'animació i "We can't live without cosmos", nominada a l'Òscar i gran premi del jurat al festival de cinema d'animació d'Annecy. 

El jurat d'enguany ha estat format per Mònica Bonell en representació del Consell General, Òscar Araujo, músic i compositor, el cineasta andorrà Àlvaro Rodríguez Areny i Pablo Vivancos, gerent de Illa Carlemany. El premi al millor curtmetratge mediambiental ha estat escollit pels usuaris de l'Escola Especializada Ntra. Sra. Meritxell, i Fundació Privada Tutelar.