Criatures 07/07/2012

El moment de trencar les rutines estrictes

1 min
El moment de trencar les rutines estrictes

Com a pedagoga, Anna Forés, vicedegana de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona (UB), aposta perquè l'estiu sigui el moment de trencar els ritmes i de deixar de tenir ocupat tot el dia. "També és el moment per retrobar-nos amb la família i amb la tranquil·litat i de fer altres activitats, diferents de les que fem la resta de l'any".

En aquest sentit, Josep Vidal, cap d'estudis d'educació primària del departament de pedagogia i didàctiques de la Universitat de les Illes Balears (UIB), també creu que durant les vacances les criatures han de desconnectar, però no cal fer un trencament entre els aspectes educatius i els lúdics. Tot pot anar lligat. "Es pot visitar un museu, que ja és una activitat lúdica, però barrejant-hi l'educació i el coneixement".

A la mateixa platja o a la piscina, es pot passar l'estona d'una manera educativa. Segur que a la platja se'ls pot parlar de mil i un coneixements que els agradarà conèixer. I, si no, a casa, que "els pares ho aprofitin per jugar amb els nens, per fer partides de jocs de taula, per dibuixar".

I com que hi ha temps de tantes coses, els dibuixos animats de la televisió també hi poden aparèixer. Sí, per què no? "Però que no sigui un mètode per col·locar els nens i oblidar-nos-en", apunta. Els dibuixos animats es poden mirar juntament amb els pares, o, si no, amb un temps controlat.

"Hi ha estudis que demostren que, a la llarga, les hores excessives passades davant del televisor provoquen mancances en el desenvolupament psicomotriu, "perquè no hi ha estimulació del cos", conclou Josep Vidal.

stats