21/07/2012

De les magdalenes en diuen 'cupcakes'

2 min

De petita m'agradaven les magdalenes i de gran és una de les llepolies de què més em costa prescindir. Per això, la primera vegada que vaig veure un cupcake em va semblar el paradís. El vaig trobar tan bufó, tan abellidor, tan irresistible, que sortint de la botiga al cistell en portava una dotzena. Segons els entesos, els cupcakes són muffins acabats amb un frosting o un icing . En definitiva, magdalenes decorades. Però, a diferència de les magdalenes, a mi m'embafen, i molt. I no només m'embafen la panxa, sinó també el cervell. N'estic fins al capdamunt. Han sorgit botigues de cupcakes com si fossin un preuat article de primera necessitat. No són botigues funcionals, de menjar, perquè els cupcakes no tenen la funció d'alimentar, sinó de decorar. Les botigues són maquíssimes i els cupcakes els posen en capsetes ben embolicades, perquè més aviat és un regal que no pas un berenar. Els nens no se'ls mengen, queden arraconats, potser perquè els fa pena menjar-se'ls, de tan bufons que són, o potser no els ve de gust, amb aquest excés de plastilina comestible ensucrada i tanta crema tenyida amb colorants coronant la magdalena.

M'atabala tanta parafernàlia, però, ves per on, no hi estic en contra. Perquè penso que en aquest món alimentari tot hi té cabuda i, com a mínim en qüestions alimentàries, hi ha d'haver llibertat i que cadascú mengi el que li vingui de gust. I seguint els meus principis freedom food (jo també puc ser cosmopolita si m'ho proposo), us en passo una recepta.

Per al muffin . Amb les barnilles elèctriques batem 2 ous amb 170 g de sucre fins que es blanquegin i augmentin considerablement de volum. Hi afegim 50 ml de llet i, batent a velocitat baixa, 200 ml d'oli de gira-sol a poc a poc. Vigilant que no baixi l'emulsió, hi incorporem 200 g de farina tamisada, una culleradeta de llevat i una de canyella. Repartim la barreja en motlles de paper decorats i ho coem 15 minuts a 180ºC. Mentrestant, preparem el frosting . Batem 250 g de formatge d'untar amb 125 g de mantega pomada (a temperatura ambient) i 50 g de sucre en pols. Ho disposem sobre les magdalenes fredes.

A mi, però, si em voleu fer feliç regaleu-me magdalenes. I poseu-les dins una caixa amb un enorme llaç, que també s'ho mereixen!

stats