Infància 12/05/2021

Voluntariat d'estiu

El Casal dels Infants fa una crida per aconseguir 600 voluntaris per a les activitats d'estiu

AraCriatures
2 min
L’associació oferirà casals d'estiu, colònies, campaments i camps de treball a 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat

El Casal dels Infants llança una crida per aconseguir 600 voluntaris que donin suport al seu equip d'educadors i educadores en les activitats d’estiu que oferirà al juliol i l’agost. En aquestes activitats hi participaran 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat.

La directora general de l'entitat, Rosa Balaguer, destaca la importància de comptar amb persones que vulguin garantir el dret al lleure d'aquests nois i noies durant les vacances: "Des de fa 37 anys ens mou l'empenta de les persones voluntàries. En els últims mesos les desigualtats no han parat de créixer arran de la pandèmia, i molts nois i noies necessiten gaudir de l'estiu per agafar aire. Necessitem sumar gent compromesa a l'equip per fer-ho possible".

L’associació actuarà a l'estiu a barris de cinc municipis, els mateixos on ho fa durant la resta de l’any. Concretament, el Casal necessitarà 250 voluntaris al barri del Raval de Barcelona; 155 a Sant Roc i Llefià (Badalona); 125 al Raval, Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet); 30 al Maresme, el Besòs i la Mina (Barcelona i Sant Adrià de Besòs) i 40 a la ciutat de Salt

Les activitats s'organitzaran en grups de diverses franges d'edat, dels 0 als 21 anys, i consistiran en casals d'estiu, colònies, campaments i camps de treball. Tindran com a elements centrals el lleure educatiu, les activitats d'aigua, les sortides culturals i les excursions a la natura. Un altre dels objectius serà reforçar la companyonia, el respecte mutu, la cura de la natura i l'autonomia dels nois i noies. D'altra banda, s'oferiran estones de reforç escolar per consolidar els coneixements adquirits durant el curs, i es garantirà a cada participant, com a mínim, un àpat saludable al dia. 

Per ser voluntari o voluntària del Casal dels Infants durant l'estiu només cal tenir més de 16 anys, ganes, energia i compromís amb la igualtat d'oportunitats. Les persones interessades poden demanar més informació enviant un missatge de WhatsApp al número 682 20 09 11, escrivint un correu electrònic a voluntariat@casaldelsinfants.org o trucant al 933170013.

stats