UNICEF, Comitè Balears

Balanç de l'acció d'UNICEF

Unicef ha vacunat la meitat dels infants del món el 2017

Unicef ha vacunat la meitat dels infants del món el 2017 / UNICEF Zoom

Unicef Comitè Espanyol va contribuir el 2017 als programes d’Unicef en més de 150 països i territoris en desenvolupament, i va fer costat al finançament directe de projectes en 50 països, 15 dels quals en situació d’emergència, amb la qual cosa va aconseguir millorar la vida de milions de nins i nines. El 2017 va vacunar gairebé la meitat dels infants del món i va respondre a 337 crisis humanitàries en 102 països.

El 2017, Unicef Comitè Espanyol va ajudar a construir un món millor vacunant el 45% dels infants del món gràcies a la distribució de 2.440 milions de dosis de vacunes en 102 països.

UNICEF va distribuir 2.440 milions de dosis de vacunes en 102 països

Va garantir a 67 milions d’infants i a les seves famílies l’accés a aigua potable i a un sanejament adequat; va tractar 4 milions d’infants menors de 5 anys contra la desnutrició aguda greu i va ajudar en l’alliberament de 12.000 nins soldat alliberats de grups armats i reintegrats en la societat.

Són resultats fruit del suport i la col·laboració d’una gran comunitat a favor de la infància formada per milers de persones i entitats públiques i privades: més de 429.000 socis i donants, més de 300 empreses, 64 institucions i administracions públiques, més de 80 ambaixadors, amics i col·laboradors; més de 100 mitjans de comunicació, 5.480 centres educatius, 523 voluntaris i més d’1,1 milió de seguidors en xarxes socials, entre d’altres.

El 2017 Unicef Comitè Espanyol va continuar promovent i defensant els drets dels nins i les nines que viuen a l’estat espanyol. Per a això es va reunir amb el govern i tots els partits, va publicar informes i dades, i va realitzar propostes concretes per posar fi a la pobresa i a la desigualtat. Així mateix, va treballar amb els infants i els joves, la comunitat educativa, els ajuntaments i col·lectius professionals perquè les polítiques autonòmiques i locals prioritzassin els drets de la infància. Finalment, va desenvolupar accions sobre educació en drets i foment de la participació infantil, i campanyes i accions de sensibilització.