Criatures 26/04/2019

Un Sant Jordi solidari

Una trentena d'autors van celebrar la festa amb els infants i joves de 10 hospitals

A.f.
3 min
Les autores Montse Cervera, Marta Costa i Anna Gennoveramb l’equip del’Hospital Parc Taulí

Durant el mes d'abril, 30 autors i autores de literatura infantil i juvenil han celebrat el Sant Jordi amb els infants i joves de 10 hospitals. Els infants i joves de 9 hospitals catalans i 1 de València han rebut els dies 11, 12 i 24 d'abril les visites de 30 autors per celebrar la festa del llibre i la lectura.

Aquesta activitat, que va ser ideada per l’escriptor Jordi Sierra i Fabra fa onze anys i que el Clijcat organitza i coordina des del principi, és possible gràcies a la generosa col·laboració dels autors que hi participen i a la tasca dels docents de les aules hospitalàries, que preparen a priori la visita dels autors amb els infants i joves hospitalitzats.

Els dies de les visites els escriptors i il·lustradors comparteixen la seva feina i regalen i dediquen els seus llibres. Enguany alguns dels autors que hi han participat són Oriol Canosa, Àngels Bassas, Teresa Saborit, Pau Joan Hernández, Jordi Sierra i Fabra, Mercè Armengol, Jaume Cela, Patrícia Geis o Albert Asensio; i també l'autora Care Santos, que va regalar llibres, tot i no poder participar en les visites.

L’autor Jordi Sierra i Fabra amb l’equip del’Hospital Benito Menni

Els hospitals que han participat en la iniciativa són: Hospital Vall d'Hebron, Hospital de Sant Pau, Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Hospital de Sabadell Parc Taulí, Hospital Santa Caterina de Salt, Fundació Orienta de Gavà, Hospital Benito Menni de Sant Boi de Llobregat i Hospital Politècnic Universitari la Fe de València.

Aquesta iniciativa solidària ha comptat també amb el suport de diverses editorials que han donat llibres dels seus autors per la causa i de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura que també ha coordinat les visites a La Fe de València.

Un conte solidari

D'altra banda, coincidint amb Sant Jordi, MútuaTerrassa ha publicat un nou conte solidari. Es tracta d''Un viatge còsmic', un conte que ens aproxima –des de l’òptica dels infants– als quiròfans dels hospitals i concretament aborda els moments previs que experimenten els nens i nenes que han de ser intervinguts en aquests espais, sovint desconeguts i mitificats. El conte convida els infants a acompanyar la Lea, una nena que serà operada, en el seu camí cap al quiròfan, per convertir el procés en un emocionant viatge amb tot tipus de paral·lelismes amb l’espai, els planetes i les constel·lacions. Amb aquestes comparacions entre la realitat i la fantasia, la protagonista aconsegueix fer de l’arribada a quiròfan una aventura màgica, divertida i distesa.

'Un viatge còsmic'

En aquest sentit, aquest conte pretén esdevenir una eina per normalitzar el procés prequirúrgic de cara als nens i les seves famílies. Aquesta nova història forma part de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita MútuaTerrassa coincidint amb la diada de Sant Jordi.

A més, tal com han fet els dos últims anys i amb la voluntat de contribuir a la seva difusió, el conte serà teatralitzat pels alumnes de 5è de primària de l'escola terrassenca L'Avet i representat avui divendres a l'edifici docent de l'entitat. Entre els intèrprets, alguns faran de protagonistes i la resta hi intervindran com a 'staff' (s'encarregaran de l''attrezzo', el vestuari, el maquillatge...). La resta d'alumnes de l'escola hi assistiran com a públic. La jornada es clourà amb la projecció d'un audiovisual dirigit als infants que han de ser intervinguts i a les seves famílies, iniciativa del servei de pediatria de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

stats