A.F.

Les platges, un dels llocs on més nens es perden

Que els infants portin una polsera amb les dades de contacte en facilita la localització

Les platges, un dels llocs on més nens es perden / GETTY Zoom

A l'estiu, la canalla passa molt temps en espais públics, i això fa que augmenti el risc que es perdin. Participen en activitats, festes i fan sortides amb la família o a campaments d'estiu. I és que, segons un estudi fet aquest any per l'empresa Stikets.com, un de cada quatre nens s'ha perdut alguna vegada estant de vacances amb la família.

Segons les mares enquestades, el més habitual és que els nens es despistin quan es troben en llocs amb molta gent. En el 58% dels casos, la situació s'ha donat en un centre comercial. Un altre 16% s'han perdut a la platja. Per exemple, Creu Roja atén més de 2.500 nens a les platges d'Espanya per aquest motiu cada estiu. I és que a les platges més concorregudes arriben a concentrar-se més de 4.000 banyistes en tres quilòmetres.

30

minuts és la mitjana de temps que triguen els pares a localitzar els seus fills quan s'han perdutUn altre 15% dels enquestats afirmen que els seus fills s'han perdut en un parc públic, i l'11% restant es reparteix entre altres espais igualment concorreguts com parcs temàtics, espectacles multitudinaris o aeroports. En la majoria de casos van ser els pares els qui van trobar els seus fills amb ajuda de persones de la zona i en un termini d'una mitja hora.

Però la veritat és que, en la majoria de casos, els nens es posen nerviosos en trobar-se perduts i no saben com actuar. Per això, cada vegada més ajuntaments i organitzadors d'esdeveniments opten per regalar polseres identificatives perquè els petits portin sempre el número de telèfon de contacte dels seus pares.

Protecció Civil i la Creu Roja recomanen l'ús de polseres identificatives per minimitzar el temps i risc de pèrdua dels nens

Organismes com Protecció Civil i la Creu Roja recomanen l'ús de polseres identificatives per minimitzar el temps i el risc de pèrdua dels nens. Amb les polseres, quan un adult troba un nen perdut pot avisar ràpidament els pares perquè vagin a buscar-lo.

Polseres identificatives Zoom

Polseres identificatives / Stikets

Aquestes polseres, en el cas de Stikets, per exemple, es poden personalitzar fàcilment, incloent-hi el nom i el telèfon de contacte. A més, ofereixen icones que permeten identificar altres aspectes importants, com si l'infant pateix algun tipus d'al·lèrgia.

Recomanacions a la platja

La Policia Local de Castelldefels recull a la seva pàgina web una sèrie de recomanacions en cas que es perdi un infant a la platja. Així, alerten que els nens petits es desorienten amb facilitat en les aglomeracions de la platja, a la qual cosa ajuda la falta de referències fixes. Si no trobem l'infant, recomanen no esperar i comunicar-ne al més aviat possible la pèrdua, tant a l’equip de salvament i socorrisme com a la Policia. També recomanen utilitzar el servei de polseres i, si es troba un nen perdut, no esperar que algú el reclami; cal posar-se en contacte immediatament amb l’equip de salvament i socorrisme o amb la policia local.