Criatures 27/01/2018

Els nens de l'Iraq

A l'Iraq, el conflicte i la pobresa afecten un de cada quatre nens

Unicef Comitè Balears
2 min
Els nins de l'Iraq

En el marc de la pròxima Conferència de Kuwait, l'Unicef sol·licita una inversió addicional immediata i massiva en educació, clau per aconseguir la pau duradora i el progrés a l'Iraq.

Cal tenir present que més de 4 milions de nens estan afectats per la violència extrema en diverses zones, que inclouen Ninewa i Al-Anbar. Solament durant l'any passat, 270 nens van ser assassinats. A molts se'ls va arrabassar la infància i van ser forçats a lluitar a primera línia. Alguns d'ells portaran cicatrius físiques i psicològiques durant tota la vida a causa de l'exposició a una brutalitat sense precedents. Més d'un milió de nens es van veure obligats a abandonar casa seva.

Si bé la lluita ha arribat a la fi en diverses àrees, els pics de violència continuen en unes altres. Justament aquesta setmana hi ha hagut tres atemptats a Bagdad. La violència no solament mata i mutila els nens, també destrueix escoles, hospitals, llars i camins. Destrueix el teixit social divers i la cultura de tolerància que manté unides les comunitats.

La pobresa i el conflicte han interromput l'educació de tres milions de nens a tot l'Iraq. Alguns no han estat mai dins una aula. Més d'una quarta part de tots els nens a l'Iraq viuen en la pobresa, i els de les zones meridionals i rurals han estat els més afectats durant les últimes dècades. Mentre l'Iraq es prepara per a les eleccions i el Cim Internacional per a la reconstrucció del país, no hi ha més bon moment per prioritzar els interessos dels nens, detenir la violència i trencar el cicle de pobresa i privació.

L'Unicef fa una crida a les autoritats de l'Iraq i a la comunitat internacional perquè:

  • Es posi fi a qualsevol forma de violència a tot el país perquè els nens i les famílies de l'Iraq puguin viure en condicions de seguretat i dignitat, protegits de qualsevol dany.
  • Continuïn brindant assistència humanitària i de recuperació, com ara aigua potable, educació, protecció i suport psicosocial, així com nutrició i serveis de salut als nens més afectats, inclosos els que hi ha en campaments i refugis informals.
  • S'intensifiqui considerablement la inversió immediata i a llarg termini en educació.
stats