Criatures 02/12/2017

Els nens demanen un món sense terrorisme i sense pobresa

Les preocupacions dels infants són la violència, el terrorisme, l'assetjament escolar i l'educació

Unicef, Comitè Balears
2 min
Els nins demanen un món sense terrorisme i sense pobresa

"Construiria més escoles en les quals tots els nins poguessin berenar i els professors acudissin a classe, els ensenyassin bé i els volguessin i cuidassin", "Posaria fi a la pobresa i la fam", "No permetria que els líders començassin guerres sense cap motiu, fent patir mares i infants". Són alguns dels desitjos expressats per nens d'arreu del món en el Dia Mundial del Nen i que s'arrepleguen en l'enquesta publicada aquest 20 de novembre per l'Unicef.

Segons l'enquesta, les preocupacions més grosses dels nens són la violència, el terrorisme, l'assetjament escolar i l'educació. El 65% dels infants dels països consultats estan preocupats pel terrorisme i l'educació i al 40% els inquieta el tracte que es professa als refugiats i migrants. A més, els nens de tots els països en els quals s'ha fet l'enquesta coincideixen que els líders mundials haurien d'abordar i donar solucions a temes com el terrorisme, la falta d'accés a l'educació i la pobresa.

En el dia mundial dels nens se celebra l'aniversari de l'aprovació de la Convenció Sobre els Drets de l'Infant, que va tenir lloc el 20 de novembre del 1989. Actualment, tots els països del món han ratificat aquest acord excepte els Estats Units. Aquesta data serveix per celebrar tots els avenços, però també per recordar que encara queda molt per fer per aconseguir que tots els infants, arreu del món, gaudeixin dels seus drets i puguin ser només nens.

A Espanya els infants dels consells de participació van protagonitzar més de 60 plens municipals a pràcticament totes les comunitats autònomes i 8 plens en Parlaments autonòmics. Els centres educatius de molts punts van fer amb l'alumnat més de 200 activitats per celebrar aquest dia.

A les Balears els nens i adolescents de totes les illes van donar a conèixer al Parlament les seves propostes sobre cinc objectius de desenvolupament sostenible inclosos en l'Agenda 2030 i vinculats amb el medi ambient, el canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals.

Sota el títol 'En quin món volem viure? Mirant a l'Agenda 2030', en aquesta acció celebrada a Palma hi van participar els consells infantils de Mallorca, Formentera, Santa Eulària del Riu, Eivissa, Maó i Santanyí i centres educatius de ses Salines, Palma i Santa Maria del Camí.

stats