Criatures 12/01/2018

Unes manualitats molt solidàries

Més de 200.000 grues de paper artesanals i úniques en la campanya '1 origami 1 euro'

A.f.
3 min
Unes manualitats molt solidàries

La Fundació Mútua General de Catalunya ha tancat la V edició de la campanya '1 Origami 1 euro' celebrant el milió de grues solidàries recollides a llarg de totes les edicions. Aquest any s’ha aconseguit que cada origami fos una peça única, i s’han recollit més de 200.000 grues de paper, petites obres d’art plenes de desitjos, fetes per més de 82.000 alumnes de 208 escoles de tot Catalunya, que han convertit aquest projecte en “el batec de la Mútua”.

En una societat cada cop més digital, la importància de treballar la cultura de l’esforç i dedicar temps als altres pren força. Amb aquesta nova proposta, la Fundació Mútua General de Catalunya ha tornat a la idea primària de l’origami, símbol de salut, benestar, felicitat i prosperitat, on l’exercici de treballar cada peça de forma individual pintant-lo i escrivint un desig, es converteixi en temps que dediquem als altres.

Des de la campanya ”1 origami 1 euro” s’han fet un total de 24 models diferents de papers amb motius geomètrics que cada nen i nena ha pogut decorar personalment. Aquests dissenys han estat inspirats en els tradicionals mandales, unes representacions tradicionals de la cultura hindú i budista sobre la vida on els colors transmeten tot un seguit d’energies i beneficis.

Pintar amb colors redueix l’estrès i l’ansietat, millora la concentració i la capacitat d’introspecció. Un fantàstic exercici de relaxació per als més petits i també per als més grans. Per això, aquest any el temps dedicat a personalitzar cada peça és més important que mai, enfortint així el lligam emocional amb el projecte solidari "1 origami 1 euro".

És el cas de la Noah, de 9 anys, que ha enviat el seu desig personal pintant amb els colors que més li agraden un total de 10 origamis. Com la Noah, milers de nens i nenes d’arreu de Catalunya han enviat el seus desitjos a través d’uns origamis més colorits que mai.

Aquest any el donatiu anirà en benefici de 'La Marató de TV3', la Solidaritat Sant Joan de Déu i els Amics de la Gent Gran. Al llarg de totes les edicions la Fundació Mútua General de Catalunya ha col·laborat amb 250.000 € de donatiu repartits entre entitats com la Fundació Josep Carreras, la Fundació Catalana Síndrome de Down, l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i la Fundació Dr. Iván Mañero, a més de totes les edicions de 'La Marató de TV3' amb les quals ha coincidit la campanya "1 origami 1 euro".

Com cada any, les escoles que han participat han pogut triar a quina de les tres entitats volen destinar els seus origamis. Així doncs, la Fundació Mútua General de Catalunya repartirà la part proporcional del donatiu de 50.000 € amb un 62,3% a 'La Marató de TV3', el 22,56% a Solidaritat Sant Joan de Déu i un 15,14% que anirà cap als Amics de la Gent Gran.

En els pròxims mesos, la Fundació Mútua General de Catalunya repartirà aquests conjunts d’origamis en format “Senbazuru” a hospitals i residències de tot Catalunya, per tal de desitjar salut i benestar a totes aquelles persones que ho necessiten.

Les xifres de la campanya

Barcelona

140.000 origamis fets

156 escoles

60.000 infants

Tarragona

25.000 origamis fets

25 escoles

11.000 infants

Lleida

16.000 origamis fets

12 escoles

4.500 infants

Girona

19.000 origamis fets

15 escoles

6.500 infants

Beneficis del món origami

L’origami és un art tradicional del Japó que té com un dels més nobles atractius la versatilitat per crear i recrear el món tal com el concep l’ésser humà. Tradicionalment, regalar grues de paper s’associa amb el fet de voler desitjar bons auguris a algú o senzillament oferir un detall especial a algú que t’estimes o que és important per a tu. A banda de l’element solidari del projecte “1 origami 1 euro”, existeix també un element educatiu. La tècnica de l’origami té associades innumerables competències educatives, així com aprendre valors com la paciència, l’atenció, la concentració, la disciplina i la creativitat.

Aquest any la Fundació i la Mútua General de Catalunya ha volgut convidar els nens i nenes de les escoles de Catalunya, així com les seves famílies i amics, a dedicar una mica del seu temps i de la seva imaginació fent que cada origami sigui únic i especial.

stats