Amb ulls de joc

L'arc de Sant Martí Waldorf: Desmuntant la joguina ideal

Hi ha joguines que es posen de moda i que agraden més a pares que a fills

2 min
L'arc de Sant Martí Waldorf
  • Tipus de joguina: peces corbes de fusta de diferents mides superposades
  • Edat: evolutiva, dels 10 mesos als 10 anys
  • Possibilitats: molt versàtil, ideal per a la construcció, el joc simbòlic i els minimons
  • Metodologia/pedagogia: Waldorf

Segur que has vist molts cops aquesta joguina fent bonic darrere d’una mare influencer a Instagram. És l’arc de Sant Martí Waldorf. Diferents peces de fusta de diferents mides arquejades i superposades que donen mil possibilitats de joc.

Però per què els meu fills no li fan cas?

Si la tens a casa i els teus fills no li estan fent cas és perquè segurament els ha arribat massa d’hora. Només has d’esperar que li trobin la utilitat, tot i que també cal acceptar que potser mai els agradarà.

Hi ha joguines que ens enamoren als adults, que creen tendència i es posen de moda. Fa tres anys, moltes famílies van comprar-la per al primer Nadal dels seus fills. Però es va quedar fent bonic en una lleixa.

Quan és el millor moment per oferir aquesta joguina?

És bastant probable que no li facin cas fins passat els 3 anys. Quan comencen a desenvolupar la imaginació i poden transformar un objecte que, aparentment no és res, en moltes coses. L’arc de Sant Martí Waldorf és una gran joguina si els arriba a les mans en el moment correcte. Si no és així, simplement no hi jugaran. Però també hem d’estar preparats perquè, simplement, mai hi juguin. És com quan ens regalen una raqueta magnífica però no ens agrada el pàdel. 

Per què és una gran joguina?

És una de les nostres joguines preferides perquè està fabricada de forma artesanal amb fusta i està tenyida amb els tons de l’arc de Sant Martí. És oberta i versàtil per excel·lència i ofereix mil opcions constructives i simbòliques. A més de permetre'ls construir i fer tobogans, poden fer servir les peces per fer tancats per als animals, un bressol per a una nina, o túnels i ponts per on fer passar els cotxes.

Conclusió

Si teniu l’arc de Sant Martí Waldorf i tenen menys de 3 anys, guardeu-lo. Quan comencin a fer volar la imaginació, a transformar un bastó en una espasa, li podreu treure la pols. Primer la necessitat, després la joguina: perquè no oblidem que el joc sempre va de dins cap a fora.

Fundadores de Jugar i Jugar
stats