Infància 15/12/2018

L'impacte de l'Ebola en els nens

Els infants representen més d’un terç dels casos d’Ebola

UNICEF, Comitè Balears
2 min
L'impacte de l'ebola en els nins

Els nens representen més d’un terç dels casos d’Ebola a les regions afectades de l’est de la República Democràtica del Congo (RDC), segons Unicef. El Fons de Nacions Unides per a la Infància també ha informat que un de cada deu pacients d’Ebola té menys de cinc anys. Els nens que contreuen el virus de l’Ebola tenen un risc més elevat de morir a causa de la malaltia que els adults.

“Estem molt preocupats pel nombre creixent de casos d’Ebola confirmats en nens”, va dir la directora regional per a l’Àfrica occidental i central d’Unicef, Marie-Pierre Poirier, que ha tornat aquesta setmana de Beni, un dels epicentres actuals del brot d’Ebola. “Els nens que han rebut un diagnòstic primerenc d’Ebola i accedeixen al tractament en un centre de salut especialitzat tenen més possibilitats de supervivència. La mobilització de la comunitat i les activitats de conscienciació de la població també són crucials per garantir la detecció primerenca i la ràpida remissió de casos sospitosos als centres de tractament de l’Ebola”.

Es requereixen esforços continus per augmentar el coneixement de la població sobre els mètodes de prevenció i per promoure l’accés primerenc al tractament, la qual cosa millora notablement les taxes de supervivència.

L’impacte de la malaltia en els nens va més enllà d’aquells que resulten infectats. Quan els pares o cuidadors amb la malaltia són traslladats a centres de tractament o moren, alguns nens queden sols. Fins ara, Unicef i els seus aliats han identificat més de 400 nens que han quedat orfes o sense la companyia dels seus cuidadors a causa del virus. El creixent augment de nens separats de les seves famílies està vinculat a l’elevat nombre de pacients que hi ha als centres de tractament d’Ebola de Beni i Butembo, els epicentres actuals de la malaltia.

Unicef brinda assistència adequada als nens infectats d’Ebola, als orfes i als nens no acompanyats, així com atenció nutricional i suport psicosocial i educatiu. Juntament amb els seus aliats, Unicef ha obert una guarderia al costat del centre de tractament d’Ebola de Beni per ajudar els nens més petits els pares dels quals estan aïllats al centre de tractament. Des de la seva obertura, a principi de novembre, la guarderia ha atès més de 20 bebès i nens petits no acompanyats de fins a vuit anys.

stats