Infància 13/05/2020

Estudiar des de casa: les pauses són necessàries

L'esbarjo i les pauses, claus a l'hora d'educar la canalla a casa

A.f.
2 min
A les imatges, nens i nenes fent activitats a casa.

Durant els dos últims mesos, milers d'estudiants i mestres s'han hagut d'adaptar a un nou model d'aprenentatge a casa que, fins ara, els era totalment desconegut. I aquesta és una situació que no canviarà a curt termini, ja que la majoria dels alumnes no tornaran a tenir classe fins al curs vinent.

Davant d'aquesta situació, Instructure –l'empresa creadora de Canvas, entorn virtual d'aprenentatge– ha pogut comprovar quins són els 3 reptes als quals s'estan enfrontant els pares dels alumnes en edat escolar durant aquest temps:

  1. Aconseguir mantenir centrades en les seves tasques les criatures
  2. Compatibilitzar les responsabilitats amb el treball escolar dels nens
  3. Els dubtes sorgits de les instruccions dels professors i les escoles, de vegades poc clares

"He treballat en educació tota la meva vida i tot i això em costa encarregar-me de l'aprenentatge del meu fill", afirma Hilary Scharton, vicepresidenta d'estratègia de Canvas. "El primer que hem de fer com a pares és establir unes expectatives realistes amb els nostres fills, els seus professors i nosaltres mateixos. No podem recrear tots els beneficis de la classe presencial, però podem donar als nostres fills més llibertat per explorar mentre aprenen", assegura.

Així, des de la companyia, han preparat 5 consells perquè pares i mares puguin fer front a aquests problemes d'una manera més senzilla, de manera que el seu dia a dia sigui més fàcil fins que torni tot a la normalitat. Són aquests:

  • Els descansos són importants. Tal com afirmen psicòlegs infantils, els nens poden concentrar-se en una feina concreta durant un temps d'entre 2 i 5 minuts per cada any de vida (per exemple, 16-40 minuts per a un nen de vuit anys). D'aquesta manera, els nens més petits necessiten saber què han de fer i realitzar períodes de treball més curts.
  • En cas de dubte, contacteu amb els professors (i recordeu donar-los les gràcies). Pregunteu als mestres quin és el millor mètode de comunicació per parlar amb les criatures i quines són les millors hores segons la tasca que hagin de realitzar. Aprofiteu-ho per fer totes les preguntes que siguin necessàries, ja que hi són per ajudar.
  • No us oblideu de l'esbarjo: Les diferents feines del dia a dia poden començar a barrejar-se quan no se surt de casa, i fer moltes coses diferents en poc temps. Així i tot, assegureu-vos que els vostres fills tinguin un temps de descans designat, i si és a l'aire lliure i amb activitat física, molt millor.
  • Recordeu a la vostra canalla que això és una cosa temporal: El canvi a estar aprenent i estudiant des de casa pot no tenir sentit per als nens, sobretot per als més petits. Però, sigui quina sigui la seva edat, és indispensable parlar amb ells i fer-los entendre la situació. També és important que els escolteu i empatitzeu amb ells.
  • Indagueu en el programari d'aprenentatge que us proposi la vostra escola: En qualsevol entorn virtual d'aprenentatge és important que pares i mares ho aprofitin per veure les feines que han de fer els seus fills, veure vídeos de demostracions, comprovar les notes i rebre alertes sobre l'activitat dels estudiants.
stats