Lleure
Infància 23/03/2023

Un estiu de música i periodisme

Composar una cançó i fer-ne un videoclip serà el repte d'aquest any del Campus de Periodisme de l'ARA i Fundesplai

ARA
2 min
La foto de família en l'arribada al Campus de Periodisme

BarcelonaLa música serà la gran novetat de la sisena edició del Campus de Periodisme, que organitzen conjuntament l'ARA i Fundesplai (Fundació Catalana de l'Esplai). Es faran dos campus per a joves d'11 (que hagin cursat 6è de primària) a 16 anys: el primer se celebrarà del 26 de juny a l'1 de juliol i el segon del 3 al 8 de juliol. La novetat d'aquest any és que es compaginaran els ja consolidats tallers periodístics amb uns de musicals de la mà del grup Xiula, format pels músics Jan Garrido, Rikki Arjuna, Adrià Heredia i Marc Soto.

L'objectiu final és que els participants componguin (i els més atrevits cantin) una cançó de temàtica social. Per preparar-la entrevistaran diversos músics de renom, que els serviran d'inspiració per elaborar la composició, de la qual també es preveu que rodin el videoclip. Alhora aprendran aspectes bàsics per entrevistar músics i entendran la importància de les xarxes socials tant en el sector periodístic com en el musical.

Fomentar l'esperit crític

Fidel al seu ADN, el campus també vol ensenyar les nocions bàsiques del periodisme i com s'elabora la informació en els seus diferents formats, per entendre la importància de tenir mitjans de comunicació de qualitat, que formin i informin, i de ser ciutadans amb esperit crític. Per aconseguir-ho comptarà amb la participació de diversos periodistes de l’ARA, tant de web i televisió com de continguts, encapçalats per la subdirectora Carla Turró. També es preveu la visita a la redacció de l'ARA, que aquest any ha estrenat la seva nova seu, situada al cor de Ciutat Vella de Barcelona.

"La idea de contribuir a formar periodistes del demà o, si més no, a donar eines als nois i noies per entendre el món de la comunicació, forma part de l'ADN del nostre diari. I poder-ho fer en el marc de l'educació en el lleure, durant l'estiu, i de bracet amb Fundesplai, és fantàstic. Cada any busquem renovar-nos: per això aquest estiu el centre temàtic serà la música. Tot un altre repte. Segur que s'ho passen pipa!", apunta el director adjunt de l'ARA, Ignasi Aragay.

"Les activitats d'estiu són experiències úniques per als adolescents, des de Fundesplai n'estem convençuts, és per això que any rere any busquem les millors oportunitats per oferir propostes de qualitat, plenes de valors i que arribin al màxim d'infants i joves del país. Aquest projecte compartit amb el diari ARA contribueix a aquest objectiu a través d'uns campus que combinen música i periodisme, on noies i nois faran cançons, entrevistes, sortides i activitats lúdiques", afegeix la responsable de la campanya d'estiu de Fundesplai, Asun Gil.

El Campus de Periodisme es farà a la seu central de Fundesplai, situada al Prat de Llobregat, un complex que inclou un alberg, aules, un auditori per a 300 persones, cafeteria i restaurant, piscina i un ampli espai de jardí integrat en l’entorn. Després dels tallers periodístics i musicals del matí, els assistents –que passen la nit al mateix centre– participaran en activitats lúdiques i esportives organitzades pels monitors de Fundesplai, com ara caiac, vela, surf oi bicicletades pel delta del Llobregat, entre moltes altres.

stats