Unicef, Comitè Balears

Els efectes de les tempestes al Líban

Nins vulnerables necessiten calor després de les tempestes al Líban

Els efectes de les tempestes al Líban / UNICEF/UN0272694/HAIDAR Zoom

La situació dels infants desplaçats i les seves famílies és més greu pel fet que les seves condicions ja eren precàries abans de l’arribada del mal temps. Només a la vall de Bekaa, almenys 847 refugiats sirians varen haver de ser reallotjats a causa de les inundacions i els greus danys als seus refugis. Al nord s’han produït més de 700 reubicacions fins ara.

l'Unicef i els seus aliats, en estreta coordinació amb les autoritats locals del Líban, l'ACNUR i altres agències de les Nacions Unides, varen donar una resposta immediata a les necessitats de 40.000 infants afectats i les seves famílies. El suport de l’Unicef inclou ajuda en efectiu, serveis d’aigua i sanejament com bombament i drenatge d’aigua, i la distribució de més de 7.000 mantes, 5.500 lots de roba infantil d’hivern i 1.500 'kits' d’higiene per a famílies i dones.

El suport de l’Unicef inclou ajuda en efectiu, serveis d’aigua i sanejament com bombament i drenatge d’aigua

El fort vent, la neu i les pluges torrencials han colpejat més de 570 zones de tot el país, i 11 assentaments informals han sofert inundacions. Més d’11.300 persones, més de la meitat de les quals són nins, s’han vist afectades per les tempestes.

“El nombre de nins que sofreixen a les zones afectades ha augmentat”, assegura Violet Speek-Warnery, representant adjunta de l’Unicef al Líban. “En els últims deu dies, l'Unicef ha pogut arribar a més de 6.000 infants refugiats que necessitaven ajuda urgent. Els nostres equips treballen contra rellotge amb els nostres aliats per portar ajuda als nins que la necessiten, i mantenir-los calents”.