Criatures 06/04/2019

Els infants de les illes Balears prenen el Parlament

Demanen comptes sobre les accions impulsades per lluitar contra la violència

UNICEF, Comitè Balears
2 min
Els infants de les Illes Balears prenen el Parlament

Dilluns, 1 d’abril, la sala de plens del Parlament de les Illes Balears va acollir infants i adolescents d’arreu de les illes Balears que van participar en una sessió de seguiment de les propostes formulades i proposades a representants polítics al novembre per lluitar contra diferents tipus de violència. L’objectiu d’aquesta jornada va ser fer un seguiment de les demandes formulades pels 11 consells infantils de les ciutats amigues de la infància i centres educatius en el passat Parlament Infantil.

En la jornada, organitzada per Unicef Comitè Balears, en col·laboració amb l’ODDM i el Parlament de les Illes Balears, hi participaren infants representants dels consells infantils de Formentera i Santanyí, reconegudes com a ciutats amigues de la infància; el Consell Infantil del Consell Insular de Mallorca i els dos centres educatius referents en drets d’infància i ciutadania global a les illes Balears: l’Escola Mata de Jonc i el Col·legi Àgora Portals.

En aquesta ocasió, la temàtica va girar al voltant de les accions per lluitar contra diferents tipus de violència, tals com les que pateixen a l’àmbit escolar, la violència masclista, a l’entorn familiar i la violència en el mitjans de comunicació i internet. Representants polítics, tècnics i de mitjans de comunicació amb competències als consells insulars, el govern i municipis van contestar les preguntes i els dubtes dels infants i adolescents respecte de les accions dutes a terme en relació amb les demandes que van fer al novembre.

En el 30è aniversari de la ratificació de la Convenció dels Drets de la Infància, reiterem la importància de facilitar i impulsar espais que acostin la veu de la infància i l’adolescència a les institucions, per construir societats que puguin canalitzar i donar resposta a les iniciatives de participació infantil.

La certesa que les mesures i les accions que es duen a terme tenen un impacte sobre la infància i que aquesta té moltes coses per proposar i dir, ha de constituir la base per crear societats en què la presència de la seva veu impulsi el compliment dels seus drets. En aquest sentit, propiciem la creació d’espais perquè aquesta representació de la infància i l’adolescència proposi, pregunti i qüestioni el que com a societat estam generant per posar fi a les violències que sofreixen.

stats