Què hi ha per menjar?

Cinc racons per fer un pícnic a l'aire lliure amb criatures

Els parcs i espais naturals de Barcelona i la seva rodalia tenen vertaderes joies amb espais per jugar i córrer

Joana Costa
3 min
Parc del castell de l'Oreneta.

La canalla sovint no demana gaire més que sortir de la rutina de la mà de noves activitats. La primavera i l'estiu són bons moments per fer-ho. La ciutat de Barcelona i la seva rodalia són plenes de racons màgics on passar el migdia i, per què no, la tarda sencera amb activitats i jocs havent dinat. Només cal tenir presents alguns punts cardinals: Natura, espai per córrer, zones ombrívoles i fresques, punts de descoberta i molt d'aire lliure (que tan bé li va a tothom). Pel que fa al menjar, només cal posar-hi creativitat i recordar que també les criatures poden participar en la preparació del pica-pica amb tasques com manipular o rentar els aliments per implicar-los en una activitat en família o amb amics. El pla és rodó.

1.
Parc del Castell de l'Oreneta
Parc del Castell de l'Oreneta.

Rei dels parcs infantils, el de l'Oreneta és una de les millors opcions per pujar-hi amb la canalla i passar un dia ple d'emocions. El seu mític trenet a escala que, ull, només funciona els diumenges i festius, acaba d'adobar la visita. Aquest parc té moltes àrees de joc molt diferents i, pel que fa a la teca, moltes zones de pícnic, en especial la que corona el parc. Allà, les taules gaudeixen de l'ombra d'un gran garrofer i es pot albirar una meravellosa vista panoràmica de la ciutat continguda entre Sant Adrià i el Prat.

2.
Parc de Cervantes
Parc Cervantes.

A la mateixa zona, però una mica més cap a la civilització urbana, el Parc Cervantes, que cus la Diagonal amb Esplugues, ofereix una proposta immersiva en les roses, tan vinculades a la ciutat i al seu concurs internacional que es va celebrar entre el 1929 i el 1936. El famós roserar del parc té ben a la vora taules de pícnic per gaudir amb la canalla de les aromes i el paisatge que conforma aquest mar de roses amb més de 10.000 exemplars des que comença la primavera. Aquí es pot gaudir d'una experiència botànica d'allò més singular.

3.
Pantà de Vallvidrera
Pantà de Vallvidrera.

Endinsant-se en l'esplèndida muntanya de Collserola, hi ha un tresor amagat per sorprendre la canalla, més ara que s'han animat les pluges i la fauna ha ressorgit: el pantà de Vallvidrera i la seva icònica casa rosa del guarda. S'hi arriba en deu minuts a peu des de l'estació de Baixador de Vallvidrera, i és una petita excursió per meravellar els més menuts de casa amb altes dosis de natura i aventura. A més, la casa del guarda acull un espai d'interpretació del pantà que mostra la història d'aquesta construcció i la riquesa tant de patrimoni com de fauna de l'indret.

4.
Mirador dels Apòstols, a Montserrat
Mirador dels apóstols a Montserrat.

La muntanya de Montserrat és una altra de les visites que es pot fer amb la canalla. Les seves formes permeten imaginar i recrear mons alternatius, explicar llegendes i contes i aprofundir en la composició d'aquestes formacions rocoses com una experiència sensorial. Una zona de pícnic d'allò més bonica és la Drecera dels Tres Quarts, amb vistes magnífiques al massís i amb taules llargues. Aquest era el camí tradicional per accedir al santuari de Montserrat des de Monistrol. Els que s'animin poden arribar a la muntanya seguint aquest camí que surt de Monistrol, tot superant un desnivell de més de 500 metres.

5.
Riera Pahissa
Parc Pahissa a Sant Joan Despí.

Un espai per gaudir del riu Llobregat i que la canalla pugui córrer és el Pícnic de la Riera Pahissa de Sant Joan Despí. És un espai amb una bona ubicació situat en un punt elevat, en un meandre del riu. Disposa d'un mirador fluvial d'accés públic amb molt bones vistes sobre un punt especialment interessant del riu Llobregat. Aquest espai disposa de zones d'accés restringit per a la nidificació de certes aus que s'han de respectar. Passar-hi una estona amb un bon mos és un gran pla de cap de setmana.

stats