Criatures  /  Infància 27/07/2017

Casals i colònies per a tothom

La Fundació Pere Tarrés farà 13 casals per a infants en situació vulnerable a l'agost

A.f.
2 min
Casals i colònies per a tothom

Del 31 de juliol al 25 d'agost la Fundació Pere Tarrés realitzarà 13 casals d'estiu adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sabadell i Tarragona. Aquests casals estan promoguts a través de la Fundació Pere Tarrés i els infants que hi assistiran estan derivats pels serveis socials municipals. En total, als casals hi participaran 540 infants en situació de vulnerabilitat social becats per la Fundació Pere Tarrés a través de la seva campanya solidària Ajuda'ls a créixer - Cap infant sense colònies. Els casals es realitzaran, majoritàriament, de dilluns a divendres de 09.00 a 15.00 h.

Per a aquests infants en risc d'exclusió social, aquests dies suposen un trencament amb la realitat quotidiana. Viure experiències enriquidores com ara jugar amb altres nens de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu estructurat que els aporta seguretat i estabilitat, amb monitors que n'estan pendents i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies consideren essencial per al seu creixement com a persones. A més, el mes d'agost és especialment complicat atès que molts no poden accedir als beneficis educatius i socials que comporten aquestes activitats en el seu creixement personal.

La Fundació Pere Tarrés beca el casal d'estiu d'aquests infants gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Càritas Diocesana de Barcelona, l'Obra Social de La Caixa i la col·laboració d'empreses i particulars que estan fent donatius a la seva campanya Ajuda'ls a créixer - Cap infant sense colònies.

També colònies

Paral·lelament, ja estan en marxa les colònies d’estiu a la casa de colònies Pare Artigues de Planoles (Ripollès) per a 50 infants i joves en situació de vulnerabilitat social. Aquestes colònies, que ja fa 6 anys que es realitzen, faciliten que aquests infants puguin viure com a nens i créixer com a persones. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores n'estan pendents i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com els pares consideren essencial en el seu creixement. I és que amb la situació que viuen moltes famílies, l’educació en el lleure ha esdevingut un factor més d’exclusió social.

Les colònies socials de Planoles són els primers torns de colònies que la Fundació Pere Tarrés fa durant l'última setmana de juliol i durant tot el mes d’agost i estan promogudes pels centres d’esplai i els centres oberts i diaris de la Fundació Pere Tarrés. Durant les pròximes setmanes, infants i joves de Barcelona, Mataró, Rubí, Olesa de Montserrat, Molins de Rei, Collbató, Sant Andreu de la Barca, Pineda de Mar, la Llagosta, Premià de Mar, Montcada i Reixac, Terrassa, Ciutat Badia, Badalona, Esplugues de Llobregat, Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat i Tarragona gaudiran entre 5 i 7 dies de colònies a La Conreria (Maresme). Aquestes activitats estan becades al 100% per la Fundació Pere Tarrés.

stats