Infància 29/11/2016

El #GivingTuesday activa campanyes a favor de la infància

La Fundació Salut Alta de Badalona posa en marxa una campanya per dur a terme programes d’educació emocional, mentre que des d'Intress n'impulsen una per ajudar famílies en risc d'exclusió

A.f.
2 min
La Fundació Salut Alta posa les #EmocionsEnJoc

Amb motiu del #GivingTuesday, el moviment global que se celebra avui dimarts 29 de novembre i que pretén incentivar les bones accions de les persones, la Fundació Salut Alta de Badalona inicia una campanya econòmica basada en les microdonacions.

Així doncs, avui tancaran la campanya les #EmocionsEnJoc, que té per objectiu aconseguir 4.000 € que permetran apropar l’educació emocional a 127 infants i joves del barri de La Salut.

Així doncs, des de principis de novembre, cada setmana s'ha fet alguna activitat relacionada amb una emoció (il·lusió, inseguretat i satisfacció) per fer les donacions, que també s'han estat treballant als diferents projectes de la Fundació.

En efecte, detectar les emocions que sentim ens permet prendre consciència del que vivim, i aprendre a gestionar-les condueix cap al benestar desitjat. És per això que l’entitat s’ha proposat aquest objectiu econòmic, per poder dur a terme un programa d’educació emocional complet que integri dinàmiques d’intervenció, sessions de teràpia i acompanyament. La campanya també pretén sensibilitzar a través de les xarxes socials mitjançant la publicació d'activitats i dinàmiques per treballar amb infants i adolescents.

La Fundació Salut Alta és una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat ajudar en el desenvolupament de la població del barri badaloní a través de l’educació, oferint especial atenció als infants i a les persones més necessitades.

Acció de suport per a famílies en risc

Per la seva banda, l'Institut de Treball Social i Serveis Socials, INTRESS, ha posat en marxa una campanya per ajudar famílies en risc d'exclusió a tenir cura dels seus fills i filles. La campanya, sota el nom 'Alimenta la criança', té l'objectiu de proporcionar a les famílies eines per millorar habilitats i competències en l'atenció dels nens de 0 a 3 anys.

Al seu espai maternoinfantil, situat a Barcelona, l'associació atén famílies que presenten diverses situacions de risc com, per exemple, relacions afectives conflictives o problemes econòmics greus. Aquestes circumstàncies provoquen que els nens i les nenes quedin en una situació de risc emocional i físic, ja que les seves necessitats no estan cobertes i, per tant, les seves famílies requereixen un suport d'experts per fer front a la situació.

L'equip educatiu de l'espai maternoinfantil orienta i acompanya aquestes famílies proporcionant-los eines d'atenció especialitzada i diària del nadó que els ajudin a establir un vincle familiar basat en l'amor, l'afecte, el respecte i la confiança.

stats