Infància 17/11/2021

Un any més, el diari el dibuixaran les criatures

Coincidint amb el 20-N, l'ARA publica el diari dels nens i les nenes

ARA
2 min
Una nena il·lustra una notícia sobre la Covid

El 20 de novembre es commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants, jornada que l'ARA aprofita un any més per publicar una edició especial del diari il·lustrada per nens i nenes. Una iniciativa que es repeteix des del 2013 amb una molt bona acollida per part dels infants, que se'n senten protagonistes, i per la comunitat de lectors i lectores del diari, que valoren que es porti a terme aquest tipus d'iniciativa pedagògica i participativa. 

En concret, i com és tradicional, l’edició de paper (i també el PDF) d’aquell dia apareix sense fotografies i els infants n'esdevenen els protagonistes, ja que són els encarregats d'il·lustrar amb els seus dibuixos totes les informacions. A més, el diari dedica el tema del dia de manera monogràfica a una qüestió relacionada amb la infantesa. Paral·lelament, des del 2017 s'organitza un concurs de minirelats sobre una temàtica relacionada amb el dossier principal del diari, i els millors relats es publiquen a l'ARA.

Menjar canvia el món

Aquest any el tema central que s'ha escollit gira al voltant de l'alimentació sostenible i saludable, i el diari es farà de la mà de Fundesplai, a través d'escoles i esplais. Milers de nois i noies de gairebé 70 centres enviaran al diari dibuixos i escrits, i alguns vindran a la redacció el dia abans de la publicació per fer les il·lustracions dedicades a les notícies d'aquell dia.

Portada del Diari dels Infants del 2016.

El dossier monogràfic del diari especial il·lustrat pels nens i les nenes es basarà en la proposta educativa pel dret a l'alimentació saludable i sostenible Menjar canvia el món, que impulsa Fundesplai i que pretén arribar a més de 115.000 infants i joves d’infantil, primària, secundària i fins i tot batxillerat, durant aquest curs i el vinent.

stats