XAVIER TEDÓ

Formant els futurs conductors

Abertis treu un joc per acostar als més petits de casa les claus per planificar i fer un viatge segur

Formant els futurs conductors  Com cal preparar un trajecte llarg  amb infants   Una aplicació que localitza el vehicle en cas d’accident o avaria Zoom

Viatjar de manera segura. Aquest és l’objectiu d’Autopistas Car Trip Adventure, el joc de seguretat viària que Abertis ha posat en marxa coincidint amb l’època de més desplaçaments de l’any. Un joc adreçat a infants d’entre 6 i 8 anys integrat a la seva apli Autopistas en Ruta que acosta als nens les claus per planificar i fer un viatge amb les màximes garanties.

El joc conté consells de seguretat sobre com s’ha de col·locar l’equipatge, què s’ha de fer abans de començar un viatge o com s’ha de conduir depenent del temps que faci. Autopistas Car Trip Adventure proposa dues possibilitats: jugar als minijocs per separat o iniciar un recorregut per l’autopista que integra tots els jocs. Si decideixen jugar-hi per separat, podran escollir el joc que vulguin, com ordenar el maleter per col·locar de manera adequada i segura tot l’equipatge, ajudar la màquina llevaneu a netejar la calçada per facilitar el pas dels vehicles o anar a comprar a l’àrea de servei per cobrir les necessitats bàsiques dels passatgers. Si s’escull el recorregut, s’inicia la partida com si s’emprengués un llarg viatge.

50.000

descàrregues ha tingut l'apli 'Autopistas en ruta' en el seu primer any

Així, el primer pas és revisar els pneumàtics per ajustar-los a la pressió que necessiten. Posteriorment han de situar els pares, els fills i el gos als seients del cotxe. Amb els cinturons de seguretat ja cordats iniciaran una ruta plena de reptes en què els més petits hauran de decidir si activen els llums antiboira, l’eixugaparabrises o si s’han de posar les ulleres de sol en funció de les condicions meteorològiques, però també hauran de resoldre situacions més complexes, com seguir els passos de seguretat en una parada d’emergència. A més, hauran d’estar alerta a la gasolina que els quedi i, quan sigui necessari, fer les parades reglamentàries per descansar. Una primera aproximació al món de la conducció que els servirà per descobrir les normes de seguretat viària més rellevants.

La jornada de presentació del joc, que va tenir lloc al Centre d’Operacions i Seguretat Viària d’Abertis Autopistas a Granollers, va comptar amb la presència dels fills dels empleats de la companyia. Ells han sigut els autèntics protagonistes d’aquest nou recurs lúdic de l’empresa perquè es van encarregar de provar el joc i donar les seves opinions. Les seves aportacions van ajudar a millorar alguns aspectes del joc i a adaptar-lo a les expectatives dels nens.

La col·laboració de les famílies ha sigut un element clau del projecte: “L’apli és una iniciativa dels nostres empleats -explica Marga Tejedor, directora d’experiència al client d’Abertis Autopistas- i la integració d’aquestes iniciatives amb l’equip és total”. Els fills dels treballadors van poder posar-se al volant d’un simulador de conducció, aprendre les normes de trànsit en un circuit de bicis i posar en pràctica tots els coneixements adquirits amb els divertits jocs de l’aplicació gràcies a la participació en la jornada de Fundtrafic, la fundació de l’associació DIA de Víctimes d’Accidents, que va instar la canalla a corregir les actituds perilloses dels pares al volant i no distreure’ls amb comportaments inadequats dins del vehicle.