Criatures 04/08/2012

Les imprescindibles

2 min

'Todos ustedes son capitanes' . Oliver Laxe (2010)

Les tècniques més bàsiques del cinema desperten la curiositat i la inquietud dels nens d'una escola del Marroc. Ells no comprenen ni el sentit de la pel·lícula ni les regles del joc del rodatge, però finalment seran ells els que portin la iniciativa, amb l'ajuda d'un professor cineasta que els ajudarà a portar a terme el que inicialment semblava una classe normal . És un exemple de pedagogia cinematogràfica.

'Los chicos del coro'. Christophe Barratier (2004)

En contra d'un sistema repressiu aplicat pel director d'una escola, que amb prou feines aconsegueix mantenir l'autoritat sobre els alumnes, un professor de música sense feina és capaç de motivar-los transformant les seves vides quotidianes i aconseguint la màxima motivació dels alumnes amb els seus mètodes. El professor es lliura en cos i ànima a familiaritzar-los amb la màgia del cant, al mateix temps que va transformant les seves vides per sempre.

'Monsieur Lazhar' . Philippe Falardeau (2011)

El film s'inicia amb un fet traumàtic i veiem com després, el mestre, amb el seu bagatge personal derivat d'aquest fet, se situa davant dels alumnes, del mateix centre i de les famílies aportant una nova manera d'entendre les coses. Aquesta pel·lícula és una reflexió sobre els sistemes educatius contemporanis occidentals en què un professor descobreix els valors de la dedicació, l'entusiasme i el sentit comú per sobre del que es considera correcte.

'El club dels poetes morts'. Peter Weir (1989)

En un elitista i estricte col·legi privat de Nova Anglaterra, un grup d'alumnes descobriran la poesia, el significat del carpe diem -aprofitar el moment- i la importància vital de lluitar per assolir els somnis. Ho faran gràcies a un excèntric professor que desperta les seves ments a través de mètodes que resulten poc convencionals. Un film que recull la motivació que voldrien veure molts pares a les escoles dels seus fills.

stats