Família 28/10/2016

Menuari, per planificar els àpats de tota la setmana

Una nova eina que busca ser la solució per a tots aquells pares i mares que tenen cura de l’alimentació dels seus fills

A. F.
2 min
Menuari, per planificar els àpats de tota la setmana

Una mare catalana, la Bet Plans, ha ideat una eina que vol ser una ajuda per a les famílies a l'hora de planificar millor els àpats de la setmana i garantir així una alimentació saludable i equilibrada per a la canalla.

És un projecte que ha posat en marxa en col·laboració amb la Fundació Alícia i el suport de l'Hospital Sant Joan de Déu i que té per objectiu que les famílies mengin millor. Per això ha ideat Menuari, que permet als pares planificar els menús de forma equilibrada, i als nens, aprendre en què consisteix la dieta mediterrània i els seus beneficis.

En resum, és una eina que busca evitar les corredisses habituals de cada vespre a moltes llars catalanes per veure què fem de sopar, amb el risc d'acabar menjant malament o poc variat.

El Menuari consta d'una caixa per a receptes, un llibre que recull consells nutricionals i receptes pràctiques per al dia a dia, una pissarra imantada amb espais per als àpats de cada dia de la setmana, un retolador per a pissarra i 28 peces imantades que representen els diferents grups d'aliments que configuren la dieta mediterrània. Cadascuna d'aquestes fitxes es col·loca a la pissarra, que també disposa d'un espai per poder planificar la compra i apuntar-hi el que farà falta per poder fer els menús diaris.

A més, a través d'un codi QR es pot accedir a una biblioteca de receptes que també es poden veure a la pàgina web i que té la voluntat d'anar-se actualitzant amb aportacions dels usuaris, receptes de cuiners, divulgadors gastronòmics i empreses d'alimentació.

stats