A.F.

Córrer per l'esport inclusiu dels infants amb autisme

Nova edició de la campanya RoadToBerlin2016, que busca recaptar fons perquè els nens amb autisme puguin fer esport inclusiu

RoadtoBerlin, per l'esport inclusiu dels infants amb autisme Zoom

Per tercer any consecutiu l’Albert Navarro posa en marxa el seu projecte més ambiciós i solidari. Córrer per l’autisme. En aquesta ocasió, el repte és córrer la Marató de Berlín en companyia de la seva dona, la Itziar, per ajudar l’associació Aprenem a recaptar fons perquè els nens amb autisme puguin fer esport inclusiu.

L'autisme és encara un trastorn molt desconegut. Hi ha encara nombrosos mites i tòpics que pesen sobre les persones amb autisme i constitueixen veritables barreres per a la seva plena inclusió social. En aquest sentit l'esport és un instrument molt potent perquè els nens i nenes de diferents característiques i dificultats puguin relacionar-se i facilitar el seu desenvolupament motriu i personal.

Per aquest motiu, l’Albert i la Itziar, pares de dos nens: el Pau i el Jaume, tots dos amb diferent grau d'autisme, han decidit córrer la Marató de Berlín el pròxim 25 de setembre.

Fa tres anys l’Albert va crear el projecte solidari RoadToChicago2013, i l'any següent, RoadToBoston2014, i van aconseguir amb totes les donacions que 25 nens amb autisme d'Aprenem poguessin fer esport inclusiu amb un suport específic.

Però no en tenen prou. Volen que més nens d'Aprenem puguin seguir fent esport inclusiu en el nou curs 2016-2017. El repte de l'Albert és doble: córrer i recollir diners perquè això sigui possible. Si voleu contribuir a la iniciativa amb algun donatiu podeu fer-ho des d'aquí

Les donacions aniran íntegrament destinades als nens amb autisme d'Aprenem, perquè puguin fer esport inclusiu.

L'Associació Aprenem va néixer el 2006 per iniciativa d'un grup de famílies amb l'objectiu de defensar els drets dels seus fills a rebre una atenció adequada a la seva especificitat.