Aure Farran

Nou projecte educatiu per combatre el baix rendiment acadèmic

Neix Talend, un nou projecte educatiu per combatre el baix rendiment acadèmic en l'etapa escolar i, en especial, entre els joves amb altes capacitats  

Nou projecte educatiu per combatre el baix rendiment acadèmic / TALEND Zoom

L'empresa catalana Talend ha presentat fa poc la seva proposta educativa i el calendari d'activitats per a aquest curs 2016-2017. El projecte està enfocat a detectar i atendre necessitats i problemàtiques reversibles que impedeixen a alguns alumnes assolir l'excel·lència personal i acadèmica en l'etapa escolar. 

Adreçat a alumnes d'educació primària i secundària i amb la col·laboració i implicació de les famílies i escoles, el projecte de Talend té també com a objectiu contribuir a identificar els casos d'altes capacitats per oferir una atenció personalitzada a aquests alumnes

Formada per un equip de professionals de l'àmbit de l'educació, Talend col·labora amb experts en medicina, psicologia, pedagogia, 'coaching' i sociologia per poder atendre les diferents necessitats educatives i personals dels alumnes. Amb tot, l'empresa vol donar suport a totes les famílies i escoles perquè els joves amb problemes d'aprenentatge o altes capacitats puguin rebre atenció educativa d'acord amb les seves necessitats individuals.  

Per al procés diagnòstic de problemes de l'aprenentatge, Talend encarrega a Idetan, 'spin-off' de la Fundació Institut de Recerca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (VHIR) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'estudi sistemàtic dels alumnes amb baix rendiment escolar.