CRISTINA SERRET

La motxilla, a punt

Encara queden uns dies per començar l’escola, així que és un bon moment per revisar l’estoig, comprovar que ho tens tot i renovar tot el que estigui fet malbé.

La motxilla, a punt  MARTA CAYUELA Zoom

Els llapis, un objecte amb cor mineral

La mina del llapis es fa a partir d’un mineral anomenat grafit. Per fer llapis de colors, n’hi ha prou d’afegir un colorant a la pasta amb què s’elaboren les mines. Els llapis d’escriure, tal com els coneixem, només tenen 300 anys de vida.

El secret dels bolígrafs

Aquest estri tan senzill és fruit d’una idea genial. Si t’hi fixes bé, tots els bolígrafs tenen a la punta una esfera o bola metàl·lica diminuta. Aquesta bola serveix per repartir la tinta quan escrivim, igual que passa amb els desodorants de roll-on. I també dóna nom al bolígraf.

Did you know?

A Catalan company manufactures the famous rubber Milan 430

Goma o pa?

Quan es va inventar, el llapis s’esborrava refregant-hi molla de pa. Però el 1770 un enginyer anglès es va equivocar i va agafar un bocí de cautxú en lloc de la molla, i va trobar que anava molt millor. Així van néixer les gomes d’esborrar.

Les tisores, un invent antic

Quan l’home de la prehistòria va descobrir els metalls, va trigar molt poc a fabricar tisores. Les primeres eren molt pesants, i es feien servir sobretot per tallar pells d’animal. A l’Edat Mitjana es van perfeccionar, i ja feien anar tisores semblants a les que fem servir ara.

Are you bored?

The average pencil holds enough graphite to write roughly 45.000 words

La maquineta

Abans els llapis s’afilaven amb ganivets, però era un sistema poc precís i una mica perillós. Les maquinetes de fer punta van ser un gran invent, perquè tot i tenir un full tallant són tan senzilles i segures que fins i tot la canalla les podeu fer servir.