Escola 19/02/2021

Premi de teatre per a un institut de Santa Coloma de Gramenet

Els Premis Buero reconeixen la proposta d'aquest institut català

2 min
El grup Companyia RB4  ha rebut el Tercer Premi de la Fase Nacional per la seva obra "Fuenteovejuna"

En el marc de la 17a edició dels Premis Buero de Teatre Jove, Coca-Cola ha entregat el tercer premi de la fase nacional categoria escolar ex aequo al grup Companyia RB4 de l'Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet per la seva obra Fuenteovejuna, en un acte celebrat al centre escolar. A l'acte hi van participar el director del centre, Enrique Jimeno; el director del grup guardonat, Jordi Pérez, i tres membres de l'elenc.

El grup va rebre el tercer premi ex aequo amb el grup de l'Instituto Ramón y Cajal de Múrcia, amb la seva proposta In the heights. Com a regal, els components de la Companyia RB4 han rebut material teatral tècnic, com una màquina de fum i focus led, per enriquir les seves representacions. Amb aquesta aportació, Coca-Cola vol continuar animant els joves a desenvolupar el seu talent. El jurat nacional, format per referents de les arts escèniques com Emilio Gutiérrez Caba, Fran Perea, Carlos Hipólito i María Adánez, va premiar la proposta dels de Santa Coloma, que va ser un híbrid de representació física i online.

Foto de grup dels premiats a l'Institut Ramón Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet.

A través dels Premis Buero, Coca-Cola vol acostar el teatre als joves i donar visibilitat a les històries que volen explicar. Les entregues a la resta de guanyadors es faran en les pròximes setmanes en punts de tot el país per celebrar el talent, l'esforç i la creativitat dels joves. Com a part del compromís de l'empresa amb crear experiències inoblidables per als joves, recentment s'han obert les inscripcions per a la nova edició dels Premis Buero. Com a novetat, s'han incorporat les modalitats de monòlegs i audioteatres. Els joves d'entre 14 i 21 anys tenen fins a finals d'abril per enviar les seves propostes. L'edició passada, 6.880 joves de tot Espanya van participar en els Premis Buero, una gran acollida d'una iniciativa que permet als joves treballar habilitats com el treball en equip, l'empatia o la creativitat.

stats