A.F.

Un mètode innovador per reduir les faltes d'ortografia

Walinwa és un mètode educatiu innovador que busca acabar amb les faltes d'ortografia

Un innovaodr mètode per acabar amb les faltes d'ortografia / WALINWA Zoom

Emprenedors espanyols han ideat Walinwa, un innovador mètode educatiu que aplica les noves tecnologies a l'ortografia. A través d'internet, aquesta nova plataforma ofereix sessions personalitzades d'entre 10 i 15 minuts en les quals l'alumne avança depenent de la seva evolució, edat i temari acadèmic. Cada frase usada en el projecte està extreta d'obres literàries espanyoles de tots els gèneres, per la qual cosa també fomenta el coneixement de llibres i autors.

"Soc mare de dues preadolescents de 12 i 14 anys, i estàvem alarmats amb la quantitat de faltes d'ortografia que cometien, especialment quan feien servir aplicacions i xarxes socials. Parlant amb altres pares i professors, ens vam adonar que és un problema que cada vegada és més comú i no hi ha eines efectives al sistema educatiu per solucionar-lo. Per això vam decidir posar els nostres coneixements digitals i tecnològics al servei de l'ensenyament",explica Virginia Ricoy, cofundadora de Walinwa.

El mètode

La metodologia Walinwa s'ha desenvolupat seguint les tècniques més modernes de la pedagogia. L'objectiu és treballar l'ortografia potenciant habilitats mentals com l'observació, la classificació, el pensament lògic, la comparació i l'ordenació. A més, es busca aprofitar i fomentar la memòria visual dels alumnes.

"La memòria visual és encara més forta en els nens i adolescents i és un bon mecanisme per interioritzar cada paraula i regla ortogràfica. El mètode no mostra cap paraula mal escrita, ni tan sols per mostrar-ne l'ús incorrecte.Walinwa no mostra mai l'opció incorrecta perquè no es quedi en la memòria visual del nen", explica Roberto Salvador, cofundador.

Aquest projecte tan innovador ja està vigent en diversos col·legis madrilenys, que han pogut ampliar la seva oferta formativa i omplir un buit important en materials per a l'estudi de la llengua castellana. Segons l'experiència dels professors, el material del qual es disposa actualment és, en moltes ocasions, repetitiu i poc estimulant per als alumnes.

"Per als estudiants acostumats a utilitzar noves tecnologies, el mètode Walinwa és molt senzill i intuïtiu, és perfecte. És veritat que els nostres alumnes utilitzen l'ordinador a l'aula cada dia, però, encara que no fos així, és un mètode que interioritzarien en minuts", explica Luis Fernando Martín, director del Colegio Internacional Santo Tomás de Aquino (CISTA).

Walinwa, que també pot ser adquirit de manera privada per les famílies amb un cost de 12 euros per alumne al mes, està dissenyat per a alumnes des de tercer de primària fins a batxillerat i funciona des de qualsevol ordinador o tauleta. Actualment està disponible en castellà.