Escola 03/08/2016

Nou disseny per a l'apli Guies de Conversa Universitària

L'exitosa aplicació mòbil de les Guies de Conversa Universitària presenta un nou disseny i millores tecnològiques

2 min
Nou disseny per a l'apli 'Guies de Conversa Universitària'

Les Guies de Conversa Universitària (GCU) han estrenat aquest estiu una nova versió de l’aplicació mòbil que ja ha estat descarregada per més de 2.500 usuaris. L’app disposa ara d’un disseny més modern, amb millores tecnològiques que optimitzen la navegació i la usabilitat. La nova versió de la GCU obté una valoració mitjana més bona dels usuaris, concretament, de 4,75 punts sobre un total de 5, i els comentaris destaquen tant el disseny com la utilitat.

Un disseny i una tecnologia que s’adequa al públic de l’aplicació: els estudiants de mobilitat que vénen a estudiar a Catalunya, o els universitaris catalans que se’n van a estudiar a l’estranger. En aquest sentit, el secretari d’Universitats i Recerca, Arcadi Navarro, ha reiterat que “la internacionalització del sistema universitari de Catalunya és un dels eixos per avançar en la societat del coneixement, i la mobilitat dels estudiants és una part molt important d’aquesta internacionalització, tant per als nostres universitaris que s’enriqueixen a fora com per als estrangers que fan estades o cursen titulacions completes a les universitats del nostre país”.

L’aplicació permet descarregar un o més aquets d'idiomes que combinen el català amb un segon idioma. Hi ha 10 paquets per a 10 idiomes diferents. Des de la seva creació, les GCU han incorporant nous idiomes per tal d’oferir servei en les 11 llengües oficials disponibles actualment: català, aranès, castellà, anglès, francès, italià, alemany, portuguès, rus, xinès i hebreu.

El paquet idiomàtic més descarregat és el català-castellà, seguit de l’anglès, el francès i l’alemany. Les GCU són una de les aplicacions més utilitzades de les que ha creat el govern català, amb 50.000 usuaris acumulats des de la seva creació. La Secretaria d’Universitats i Recerca les va impulsar l’any 1998, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB), en versió impresa i en llengua catalana i anglesa. L’octubre del 2012 es va dissenyar l’aplicació per a mòbils, gratuïta tant a Google Play com a AppStore. La nova versió de la GCU –la 2.01 per a iOs i la 2.00 per a Android– està disponible des del 3 de juny passat a l’App Store i des d’uns dies abans, el 26 de maig, a Google Play.

Paral·lelament, l’eina està disponible en versió digital a través del portal Intercat.cat, promogut pel conjunt de les universitats i la Generalitat i que recull un conjunt de recursos electrònics per aprendre la llengua i la cultura catalanes.

stats