Criatures  /  Escola 04/05/2017

Comença la Cantània 2017

Prop de 50.000 alumnes participaran a la cantata 'La nit dels malsons', escrita per Marta Buchaca i composta per Àlex Martínez

A.f.
2 min
Comença la Cantània 2017

La Cantània ha començat aquesta setmana a L'Auditori l'edició 2017, en la qual participaran prop de 50.000 infants de 3r, 4t, 5è i 6è d'educació primària des d'ara fins al juny. Aquest any la cantata porta per títol 'La nit dels malsons' i l'han escrit la dramaturga Marta Buchaca i el compositor Àlex Martínez.

El protagonista és en Lluc, un nen de 9 anys molt poruc que aprèn a conviure amb les seves pors gràcies a una experiència sorprenent la nit abans de marxar de colònies. Aquella nit, quan en Lluc està a punt d'adormir-se, la Guardiana de la Por es cola per la finestra. La Guardiana es dedica a vetllar perquè la por no desaparegui del món, i li vol fer entendre a en Lluc que tenir por no és dolent. Mitjançant un viatge a través dels malsons de diferents persones que en Lluc coneix molt bé li farà veure que hi ha molts tipus de por, i que tenir por no ha de ser per força un defecte. Gràcies a la Guardiana, en Lluc entendrà que la por és necessària per viure, i que hi ha pors que l'únic que fan és impedir-nos viure amb plenitud. Després d'adonar-se que tenir por és normal, decidirà ser valent i anar a les colònies, i aquells dies seran els dies més feliços de la seva infància.

Per enregistrar el disc de 'La nit dels malsons' han comptat amb els solistes Elena Gadel i Xavi Duch i els músics Àlex Martínez, piano i teclats; David Gómez, bateria; Joan Rectoret, baix; David Soler, guitarra; David Pastor, trompeta i fiscorn; Leo Torres, trompeta i fiscorn; Xavier Figuerola, saxo i clarinet baix, i Vicent Pérez, trombó. La direcció musical de la Cantània ha anat a càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco i Ribot, Montserrat Meneses i Oriol Castanyer, i la direcció escènica és de Marta Gil i Ignasi Tomàs.

Cantània, un projecte que no para de créixer

Des del seu naixement el curs 1989-1990 a L'Auditori, la Cantània s'ha realitzat a més de 20 ciutats de 6 països tant europeus com americans. Aquest any se celebraran 34 concerts a L'Auditori de Barcelona i també s'interpretarà al Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Cadis, Parla, Saragossa, Sevilla i Valladolid, a més de Biefeld, Koblenz i Neustadt (Alemanya). A aquesta llarga llista de ciutats s'hi sumen aquest any Madrid i Guimaraes (Portugal) que participaran en el projecte per primera vegada.

Cantània és una activitat participativa dirigida a escolars de cicle mitjà i superior de primària. Cada temporada s'encarrega una obra nova per a un gran cor d'infants a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Durant tot el curs escolar es treballa tant des de L'Auditori com des de l'escola. L'objectiu és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical inoblidable per a tothom.

stats