Inici de curs

Calendari escolar 2024-25: quan començarà el curs i totes les dates clau

A partir d'ara les classes començaran el sisè dia laborable de setembre

2 min
Inici de curs a l'escola Mercè Rodoreda de Barcelona

BarcelonaA partir del curs que ve les classes començaran sempre el sisè dia laborable del mes de setembre. Així ho ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). "El curs s'iniciarà el sisè dia laborable del mes de setembre: a tots els efectes el 9 de setembre o el dia laborable següent, si aquest és festiu", deixa clar el DOGC. Pel que fa a l'educació postobligatòria, el curs escolar 2024-25 començarà "el 12 de setembre o el dia laborable següent", afegeix.

Així doncs, les classes, tal com ja havia anunciat el departament d'Educació, començaran el 9 de setembre a les escoles, ESO i FP bàsica i el 12 de setembre a batxillerat, cicles formatius de FP de grau mitjà i superior, etc.

El calendari escolar va provocar un divorci entre el departament d'Educació i el professorat quan l'exconseller Josep Gonzàlez-Cambray va decidir avançar una setmana l'inici del curs 2022-23, concretament va començar el 5 de setembre a les escoles i el 7 als instituts, i ho va mantenir aquest curs 2023-24 (l'inici de les classes va ser el 6 de setembre). Quan Anna Simó va agafar el relleu a Cambray, aquest va ser un dels primers punts que va negociar amb els sindicats, que sempre han criticat que començant les classes tan aviat els docents, que s'incorporen a la feina després de les vacances d'estiu l'1 de setembre, no tenien temps material per preparar el nou curs. El DOGC també especifica que el curs acabarà el 20 de juny. 

Pel que fa als festius, les escoles tindran 4 dies de lliure disposició que hauran de repartir entre setembre i juny. Les vacances de Nadal començaran el 23 de desembre i s'allargaran fins al 7 de gener, tots dos inclosos. Mentre que la Setmana Santa caurà tard: del 14 d'abril fins al 21, també tots dos inclosos.

Les dates clau del curs escolar 2024-2025

  • 9 de setembre: inici de curs a escoles, instituts i FP bàsica.
  • 12 de setembre: inici de curs a batxillerat, cicles de FP de grau mitjà i superior, etc.
  • Com a màxim el 23 de setembre: inici de classes a les escoles oficials d'idiomes (EOI).
  • Del 23 de desembre al 7 de gener: vacances de Nadal (els dos inclosos).
  • Del 12 al 21 d'abril: vacances de Setmana Santa (els dos inclosos).
  • 20 de juny: s'acaba el curs a les escoles, instituts (ESO i primer de batxillerat) i a FP de grau bàsic.
  • 29 de juny: acaben les escoles bressol de titularitat de la Generalitat.
stats