A.F.

Creixen les xifres de conservació de mostres de cordó umbilical

Les cèl·lules mare poden arribar a ser la clau per guarir possibles malalties del nounat

La conservació de mostres de cordó umbilical creix un 39% en 5 anys Zoom

El banc de cèl·lules mare Future Health ha augmentat un 39% el nombre de mostres de cèl·lules mare des de l'inici de la seva activitat a Espanya, el 2009. La xifra constata l'auge d'aquest sector científic-sanitari al nostre país, i posa en relleu el creixent interès per la conservació de la sang del cordó umbilical per a usos mèdics.

100.000

Future Health conserva 100.000 mostres de sang de cordó umbilical procedents de tot el món al seu banc de cèl·lules mare

La sang del cordó umbilical conté les cèl·lules mare úniques de cada nounat. Les cèl·lules mare són els fonaments de la sang i del sistema immunitari i el seu ús és vital per reemplaçar cèl·lules malaltes o danyades de qualsevol part del nostre organisme.

Més de 85 aplicacions mèdiques

La conservació de la sang del cordó umbilical té en l'actualitat més de 85 aplicacions mèdiques. La leucèmia, els càncers hematològics i de medul·la òssia, o els tumors sòlids són algunes de les malalties que es poden guarir gràcies a la utilització de la sang del cordó umbilical conservat.

Els constants avanços mèdics amplien el possible ús de les cèl·lules mare per a tractaments mèdics regeneratius més enllà de l'horitzó actual. Les cèl·lules mare poden convertir-se en poc temps en la base per tractar altres malalties com la paràlisi cerebral, l'esclerosi mútliple, la diabetis, la cirrosi hepàtica i moltes altres dolències.

Múltiple compatibilitat

Les cèl·lules mare tenen una compatibilitat exacta amb el fill, i a més existeix una alta probabilitat que siguin compatibles amb altres membres de la família. Per aquest motiu, la recollida i conservació de les cèl·lules mare és una assegurança biològica per a la família, ja que poden ser útils en algun moment de la vida amb la finalitat de guarir alguna malaltia.