A.F.

Sant Pau implanta un programa d'inducció al part a domicili

La inducció és un procediment obstètric habitual: una de cada quatre dones embarassades la requereixen

El procés d'inducció al part comença a casa de la mare, un entorn no estressant, no medicalitzat i que inclou les persones que ella ha escollit per acompanyar-la Zoom

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha implantat un programa d'inducció al part a domicili per afavorir els parts vaginals entre les mares que necessiten la inducció al part. De fet, a Sant Pau s'ha aconseguit que el 81% dels parts induïts siguin vaginals. Del total d'embarassos en el nostre entorn, en un 25% dels casos està indicada la inducció al part.

Cada cop és més freqüent trobar embarassos en dones de més de 40 anys, amb problemes de sobrepès o obesitat, nadons grossos (macrosomia), embarassos de més de 41 setmanes o malalties del nadó, en què està indicat la inducció al part.

L’experiència de la inducció mecànica al part ha sigut tan positiva a Sant Pau que s’ha aconseguit que el 81% dels parts induïts siguin vaginals

La inducció mecànica del part consisteix en realitzar una sèrie de procediments per iniciar el treball de part i finalitzar la gestació. S'indica en casos en què continuar l'embaràs suposaria un risc més alt que la seva finalització o en el cas que no s'hagi iniciat un treball de part espontani a la setmana 41 de gestació.

Fins fa poc, els processos d'inducció al part es basaven en l'administració de fàrmacs que obligaven a un control hospitalari del nadó i de la mare, però a Sant Pau es van introduir fa dos anys procediments mecànics d'inducció al part en la pràctica clínica, i els resultats mèdics i l'experiència han fet que aquest procediment sigui el de primera elecció, per davant de les opcions farmacològiques.

Inici a casa del procés del part induït

A més de les altes xifres de parts induïts vaginals, també s'ha pogut corroborar que la inducció mecànica al part és la manera més segura per donar a llum i que pràcticament no té efectes secundaris. I, a més, s'evita la medicalització del procés del part.

El procés d'inducció al part comença a casa de la mare, un entorn no estressant, no medicalitzat i que inclou les persones que ella ha escollit per acompanyar-la

Seguint l'exemple d'altres països (Regne Unit i Austràlia), Sant Pau ha iniciat el procés d'inducció al part a casa de la mare amb molt bon resultat. A casa s'evita l'estrès que causa l'àmbit hospitalari i les famílies poden participar molt més i millor en el procés del part.