Embaràs 30/04/2021

Sant Pau organitza la 2a edició de la jornada Entre Mares

La jornada vol acostar a la ciutadania una sèrie de qüestions i dubtes que sorgeixen al voltant de la maternitat en temps de pandèmia

2 min
Viure un embaràs en temps de covid genera més incerteses

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitza la 2a edició de la jornada Entre Mares, presencial i en línia, aquest diumenge 2 de maig, al Recinte Modernista de Sant Pau. La iniciativa sorgeix del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’hospital, compta amb el suport de la Fundació Puigvert i amb la col·laboració de la Unitat de Neonatologia del Servei de Pediatria de Sant Pau. Aquesta proposta del Sant Pau respon a la necessitat creixent d’articular punts de trobada sòlids, seriosos i respectuosos al voltant de la maternitat. 

La Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Sant Pau i promotora de la jornada Entre Mares, explica: “El covid-19 ha afectat totes les esferes de la nostra vida i, en aquestes circumstàncies, ser mare o esperar una criatura, genera una sèrie d’incerteses difícils de gestionar. Hi ha molta informació sobre el tema que no es pot contrastar i per aquest motiu pensem que cal una jornada com aquesta per aclarir dubtes i establir certeses en aquest tema”.

Una jornada per reflexionar sobre l'embaràs en temps de coronavirus.

Enguany, a causa de les restriccions de la pandèmia, la jornada quedarà limitada a una sessió presencial, que també es retransmetrà en format online, en què es tractaran tota una sèrie de temes relacionats amb la maternitat, emmarcats en el context excepcional de la pandèmia i centrats en tres grans eixos: fertilitat, embaràs i nounats. L'objectiu és acostar a la ciutadania una sèrie de qüestions i dubtes que sorgeixen al voltant de la maternitat en temps de pandèmia de la mà d'expertes en diferents àmbits relacionats amb la maternitat. Participaran en la jornada:

  • Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Hospital de Sant Pau
  • Dra. Elisenda Moliner, adjunta de Neonatologia del Servei de Pediatria, Hospital de Sant Pau
  • Dra. Ana Polo, coordinadora de Medicina Reproductiva, Fundació Puigvert - Hospital de Sant Pau
  • Lara Alonso, llevadora de l'ASSIR-Ginardó-Sant Pau
  • Testimoni Priscilla González, testimoni.

 La sessió se celebrarà a l'Auditori Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau, de 12 a 13 h (inscripció prèvia).  Aquelles persones que no hi puguin assistir tenen la possibilitar de seguir la sessió virtualment a través del següent enllaç.

A qui va dirigida la jornada?

A les mares i pares, les que ho seran i les que encara no ho són. La jornada pretén ser un punt de trobada per parlar, escoltar, reunir i posar en comú tot el que envolta la maternitat: des de la gestació, el part, el postpart i la lactància, fins a tots aquells aspectes assistencials i emocionals que envolten aquesta etapa. Tot plegat per informar i reflexionar des d’una visió global, sobre tots els aspectes que giren al voltant de la maternitat posant l’accent especialment en el covid com la principal inquietud actual.

A més, aquesta sessió servirà també per recaptar fons per a l’estudi “Embaràs i covid”, en el qual s’estudiaran diversos aspectes de la vacunació contra el covid i l’embaràs a l’Institut de Recerca de Sant Pau - IIB Sant Pau.

Tota la informació i el programa aquí.

stats