Criatures 20/12/2019

Saber el sexe del nadó?

El 63% de les parelles prefereixen saber-ho abans del naixement

A.f.
3 min
A partir de la setmana 16 ja es pot conèixer el sexe del nadó amb una ecografia

¿Saber el sexe del nadó tan aviat com sigui possible o mantenir la incògnita? Aquest és un dilema per a molts pares i mares, tot i que segons la xarxa Ecox, especialitzada en ecografia 5D emocional, cada any són més les parelles que prefereixen saber abans del naixement del seu nadó si és un nen o una nena. Concretament, aquesta tendència ha augmentat un 23% respecte a anys anteriors, i és que pares i mares veuen en aquesta decisió una manera d'evitar l'ansietat pròpia de l'espera.

A partir de la setmana 17 és possible detectar si és un nen o nena, especialment si és nen. Tot i que el 80% de les mares continuen preferint saber el sexe com més aviat millor, ha augmentat el nombre de pares que decideixen esperar la sorpresa del naixement.

Preguntades per Ecox, les mares han revelat 7 dels motius que les van portar a decidir saber si el nadó que esperaven era nen o nena:

L'experiència el dia de l'ecografia al costat dels éssers estimats

La il·lusió de preparar l'arribada del bebè

Una decisió des d'abans de planejar tenir fills

Evitar l'ansietat de no saber si és nen o nena

Experiències prèvies amb fills anteriors

Comptar amb els amics, presentar el nadó abans de néixer

Sorprendre la família

En tot cas, l'important és que les parelles exposin la seva decisió amb antelació quan vagin a fer l'ecografia, ja que els metges o especialistes que no ho sàpiguen poden avançar-se i revelar la dada. I és que es pot veure per primera vegada la cara del nadó sense haver de saber el sexe que tindrà. L'important és veure que el nadó es troba bé, els seus primers moviments i com creix i es desenvolupa a l'interior de la mare.

5 motius per saber el sexe del nadó

Des d'Ecox recomanen que l'experiència de saber si és un nen o una nena es visqui d'una manera especial.

Compartir l'experiència amb la família.Són molts els familiars i amics que desitgen conèixer el nadó. Gràcies a la tecnologia actual es pot no només veure el nadó sinó imprimir les imatges en diferents suports per poder compartir-les després: des d'un vídeo fins a suports físics o fins i tot en 3D. A més, en molts centres aquestes ecografies es poden fer acompanyats de família i amics.

Avisar el metge o el tècnic. Abans de començar la consulta o sessió d'ecografia, cal comentar a l'equip mèdic o tècnic si es vol o no saber si el nadó és nen o nena, ja que, si no es diu, es corre el risc que ho comparteixin abans d'hora.

Fer partícip el germà gran del nadó. En cas de tenir un germà gran, saber si és un nen o una nena l'ajudarà a preparar l'arribada del germanet. Veure'l també el pot ajudar.

Pensar i gaudir durant tot l'embaràs. Veure i aprendre com el nadó viu a la panxa permet que la mare sigui més conscient de l'embaràs i de la importància de la seva salut per al desenvolupament sa de l'infant. A més, la resta de la família hi estableix un vincle emocional, que permet que es visqui l'embaràs d'una manera diferent.

El dia de l'ecografia. Hi ha múltiples opcions, des d'anar-hi sola fins a anar-hi acompanyada de la parella o en família i/o amb amics íntims. Totes les opcions són vàlides i dependrà de cada persona. Sigui quina sigui l'experiència, l'important és viure el moment amb il·lusió i tranquil·litat.

stats