Contingut patrocinat
Criatures 09/08/2023

El Zoo de Barcelona captiva el públic familiar

El recinte accentua la seva aposta per convertir-se en un referent en la conservació de la biodiversitat

À.G.
4 min
Els casals d'estiu del Zoo de Barcelona s'han convertit en tot un èxit

BarcelonaEl Zoo de Barcelona fa aquest estiu una aposta molt important per retrobar-se amb la ciutadania i convertir-se en un referent en la conservació de la biodiversitat. El recinte ha estrenat una àrea amb servei de biblioteca per aprofundir en el món de la biodiversitat i noves propostes del Passaport Natura relacionades amb els felins. A més, també ha ampliat l’oferta de casals d’estiu i la programació de xerrades, tallers i activitats lúdiques.

A banda de la visita general, les persones que visitin el Zoo durant aquests mesos d’estiu podran disfrutar d’una gran varietat d’activitats per a tots els públics que potencien l’educació i la sensibilització pel respecte de la natura. Com a novetat, el Zoo de Barcelona presenta el Ludo Zoo, un servei on els visitants poden documentar-se i descobrir la biodiversitat del planeta a través de llibres, jocs i altres materials consultables. El personal educador del centre és l’encarregat de la dinamització, que es pot visitar a l’Aula d’Acollida.

Un grup de nens observant un lleó marí.

Amb l’inici de les vacances escolars, el Zoo va ampliar a tots els dies de la setmana la seva programació d’activitats. Al llarg de l’estiu ofereix diferents tallers i xerrades participatives relacionades amb el benestar animal, la conservació d’espècies amenaçades i la zoologia. Les activitats també inclouen les populars trobades amb els cuidadors i les visites al laboratori de l’Espai Invertebrats i al complex de la Sabana del Sahel, entre d’altres.

Totes aquestes activitats són gratuïtes i estan incloses en el preu de l’entrada general al Zoo. Algunes propostes necessiten reserva prèvia i s’actualitzen de manera setmanal. Les activitats es poden consultar a través de la web del Zoo.

Després de l’èxit de les últimes edicions del Casal d’Estiu, el Zoo de Barcelona ha ampliat les places d’inscripció per a aquesta temporada. La xifra de participants supera els 1.000 infants. Aquesta proposta de lleure educatiu pretén apropar, un any més, el món de la fauna als infants i fomentar el respecte per la conservació de la biodiversitat i l’entorn natural.

Enguany, el Zoo ofereix fins a onze temàtiques diferents de casals d’estiu, entre les quals en destaquen les de “Salvem els animals”, “Construeix un zoo”, “National Zoològic”, “Investiguem el nostre entorn” i el “Casal de pel·lícules”.

Una família mirant una jirafa.

Després de la seva posada en marxa l’any passat, el Passaport Natura es consolida en l’agenda d’activitats del recinte. Aquesta iniciativa educativa, adreçada als membres del Zoo Club, pretén fomentar el coneixement de la biodiversitat del planeta entre els infants que visiten el Zoo a través d’activitats lúdiques i dinàmiques.

El Passaport Natura incorpora aquest estiu una nova proposta que vol introduir als socis en el món dels felins: conèixer com són, per quin motiu alguns estan en perill d’extinció i per què n’hi ha al Zoo. També explica el projecte de conservació del gat fer en què col·labora el Zoo, una espècie de felí salvatge autòcton que esdevé l’únic representant de la família dels felins al nostre país, i que es troba en situació vulnerabilitat a causa de la pèrdua i fragmentació del seu hàbitat. Les activitats del Passaport Natura s’han de reservar prèviament a través de la web del Zoo.

Coincidint amb la finalització del curs escolar, el Zoo va posar en marxa la campanya “Viu el Zoo”, amb la qual convida tothom a retrobar-se amb l’espai per conèixer les noves propostes lúdiques i els projectes que s’hi impulsen per esdevenir un referent en la conservació de la biodiversitat.

Els infants tenen més eines que mai per aprendre.

En línia amb el nou model del Zoo, el parc vol esdevenir un centre de conservació de la biodiversitat que, en el seu vessant educatiu, contribueixi a conscienciar la societat de la necessitat de protegir la natura i el medi ambient, i, alhora, a reconnectar els ciutadans amb la natura i influir positivament en els seus hàbits.

Recomanacions d’accés

Durant els mesos d’estiu, l’entrada del Zoo de Barcelona situada al carrer de Wellington es veu afectada per les obres de construcció del futur complex científic de la Ciutadella del Coneixement. Mentre durin els treballs, el Zoo ha instal·lat un sistema alternatiu de senyalització que facilita els recorreguts que cal seguir a peu pels carrers de Ramon Trias Fargas i avinguda Icària fins a l’àrea de taquilles. Els aparcaments més pròxims són els BSM Parc de Recerca Biomèdica i BSM Marina Port.

A més, el servei de la línia T4 del tramvia i de la línia L4 del metro es veuran interromputs fins al 25 d’agost (metro) i fins al 31 d’agost (TRAM) per obres de millora de la infraestructura de transport. En aquest període, funciona un servei alternatiu de bus llançadora des de Verdaguer, Jaume I i Barceloneta. També es pot fer ús de l’entrada del Zoo pel parc de la Ciutadella, fàcilment accessible des de les estacions de metro i tren d’Arc de Triomf i de tren a l'Estació de França.

El nou format del Zoo atreu moltes famílies.
stats